Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NISU NA TO RAČUNALI

Namjeravali prevariti Zadranku pa ih preduhitrila policija: Jedan od prevaranata je još u bijegu

Namjeravali prevariti Zadranku pa ih preduhitrila policija: Jedan od prevaranata je još u bijegu
Dubravka Petric/PIXSELL

"Oštećenica je povjerovala u to i sa svog bankovnog računa namjeravala podići iznos od 27 tisuća eura i 69 tisuća kuna", stoji u DORH-ovom priopćenju

Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine pokušajem prijevare Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Sumnja se kako je 35-godišnjak 27. svibnja 2021. u Zadru i Zagrebu u dogovoru sa prvoosumnjičenim i trećeosumnjičenim hrvatskim državljanima namjeravao nepripadno materijalno se okristiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Oštećenicu je prethodno nazvala nepoznata osoba s nepoznatog telefonskog broja te joj se lažno predstavila kao policijski službenik, tražeći da podigne svoju ušteđevinu jer sumnjaju kako netko od djelatnika banke krade njezin novac. Oštećenica je povjerovala u to i sa svog bankovnog računa namjeravala podići iznos od 27 tisuća eura i 69 tisuća kuna, no odustala je nakon razgovora s djelatnicima banke i policijskim službenicima koji su obaviješteni o namjeri oštećenice", stoji u DORH-ovom priopćenju.

Sumnja se kako je prvoosumnjičenik angažirao taksista koji je, prema dogovoru, dobio novac od oštećene. Naime, trebao ga je prevesti svojim taksijem iz Zadra do dogovorenog mjesta u Zagrebu, a zatim ga predati trećeosumnjičeniku. Osumnjičenik iz Zagreba trebao je proslijediti prevarom pribavljeni novac drugoosumnjičenom državljaninu Bosne i Hercegovine, a on ga je trebao odnijeti prvoosumnjičeniku u Bosnu i Hercegovinu.

Vezana vijest

američki vojnik

Policijski službenici su 27. svibnja ove godine spriječili osumnjičenike u njihovom dogovoru i namjeri.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv drugoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Trenutno je u bijegu prvoosumnjičenik, no on je hrvatski državljanin i državljanin Bosne i Hercegovine pa je iskoristio situaciju te je u bijegu zbog čega nije dostupan tijelima progona Republike Hrvatske. Za njim će biti raspisana tjeralica.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!