Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nakon sastanka

Postignut dogovor: Potpore tvrtkama s barem 70 posto cijepljenih

Postignut dogovor: Potpore tvrtkama s barem 70 posto cijepljenih
Željko Lukunić/PIXSELL

Pune potpore samo tvrtkama s preko 70 posto procijepljenih, poručio je Aladrović

Predstavnicivlade danas su ponovno razgovarali sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, o vezivanju mjera za očuvanje radnih mjesta s cijepljenjem.

Dogovoreno je da bi taj prag trebao biti 70 posto cijepljenih u tvrtki. Predstavnici tvrtki su rekli da će to relativno jednostavno dosegnuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Došli smo do toga da bi taj kvalifakcijski prag, da ga tako nazovem, trebao biti 70 posto cijepljenih. U jednoj takvoj tvrtki, čiji su predstavnici danas bili na sastanku, i koja dolazi iz ugroženog sektora rekli su da će oni to relativno jednostavno dosegnuti”, rekao je nakon sastanka glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

"Složili smo se u mnogočemu. Ove mjere su nesvrhovite jer se odnosi na svega 110.000 radnika koje primaju potpore. Ako je njih 40 posto cijepljeno, ostaje 60.000 ljudi, a mi moramo cijepiti još dva milijuna ljudi. Nužno je obuhvatiti tijelu populaciju. Otvoreno se razgovaralo i o obaveznom cijepljenju, i to postoji u Ustavu. Svi sudionici smo zagovornici nekakvih obaveznih mjera. Čini nam se da nećemo moći izbjeći obavezno cijepljenje", rekao je Vilim Ribić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!