Ostani doma
Novosti / Hrvatska

rtl patrola

Nikolina Radić usporedila je cijene u turističkim destinacijama kod nas i u regiji: Hrvatska je najskuplja!

Na mjere se pazi, ali se također pokušava iskoristiti sve što se može od sezone

U Crnoj gori je posve relaksirana situacija što se tiče Covida. Nije problem ući u zemlju, zbog turističke sezone su relaksirane sve mjere. Crnogorci su si to mogli priuštiti jer su imali nizak broj zaraženih i trećina odraslog stanovništva je procijepljena. No za raditi bilo koji posao u turizmu, bilo je potrebno cijepiti se. 

Za razliku od Albanije, u trgovinama i bankama u Crnoj gori nose se maske. Na mjere se pazi, ali se također pokušava iskoristiti sve što se može od sezone.

Vezana vijest

Nikolina Radić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uspoređujući cijene u okruženju, kuglica sladoleda u Albaniji košta tri kune, u BiH 6kn, u Crnoj Gori 8 kuna, a u Hrvatskoj deset kuna. Kad se usporedi i cijena rižota od morskih plodova, on je najskuplji u Hrvatskoj po cijeni od 80 kuna, a najjefitniji u Albaniji gdje košta 40 kuna. U BiH ćete morati platiti 53 kune, a u Crnoj gori 60 kuna. 

Iako je Hrvatska skuplja od ostalih zemalja u regiji, mora se istaknuti i da je naša komunalna i turistička infrastruktura daleko razvijenija, te stoga te cijene možda imaju svoju opravdanost. Prema mišljenju naše novinarke, najbolje ljetovanje je u Budvi. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!