Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Opet ostavke?

Ravnatelj Srebrnjaka Ivo Dumić-Čule dao je mandant na raspolaganje: 'Nogalo ne može biti v.d. ravnatelj jer nije zaposlenik'

Ravnatelj Srebrnjaka  Ivo Dumić-Čule dao je mandant na raspolaganje: 'Nogalo ne može biti v.d. ravnatelj jer nije zaposlenik'
Pixsell

Upravno vijeće bolnice prekinulo je sjednicu, koju će nastaviti za tjedan dana, kako bi razmotrilo tko će biti v. d. ravnatelja.

Aktualni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Ivo Dumić-Čule dao je u ponedjeljak mandat na raspolaganje, a Upravno vijeće (UV) bolnice prekinulo je sjednicu, koju će nastaviti za tjedan dana, kako bi razmotrilo tko će biti v. d. ravnatelja.

Novoizabrano UV Dječje bolnice Srebrnjak u ponedjeljak je održalo prvu sjednicu, a predsjednica UV-a Sanja Kolaček potvrdila je u izjavi novinarima da je Dumić-Čule ponudio svoju ostavku na dužnost ravnatelja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako mi to prihvatimo, to povlači za sobom imenovanje obnašatelja dužnosti ravnatelja, a da bi to mogli trebali bismo razmisliti o tome tko bi bio kandidat", kazala je Kolaček.

Ustvrdila je da je sjednica prošla u konstruktivnom tomu, a rasprava i glasovanje o ostavci ravnatelja odgođena je za sljedeći ponedjeljak u 12 sati.

Kolaček nije željela odgovoriti na pitanje što za bolnicu znači presuda Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj je bivši ravnatelj Dječje bolnice Boro Nogalo nezakonito smijenjen, rekavši da to nije bila tema sjednice.

Vezana vijest

Tomašević nakon Gradske skupštine: 'Hitne promjene su nužne' (thumbnail)

"To nije u ovom trenutku naš prioritet, nama je prioritet nastavak rada bolnice i Centra za translacijsku medicinu, gledanje izvješća o radu, to nam je prvi zadatak", kaže Kolaček.

Na pitanje može li Nogalo biti postavljen za v. d. ravnatelja odgovorila je kako "misli da ne može jer on nije zaposlenik bolnice”.

U novom UV su uz Kolaček još tri člana, među kojima je i Tomislav Lauc, koji je bio predizborni donator platformi Možemo!.

Kolaček nije željela govoriti o tome, istaknuvši kako je i ona isto tako imenovana, pa to treba pitati vlasnika ustanove koji je imenovao članove UV-a. 

"Počeli smo od toga da nam je svima prvi cilj da što bolje radimo”, naglasila je Kolaček

Na prvoj sjednici novoizabranog UV-a bile su četiri točke dnevnog reda, a odlučeno je da će UV voditi posebne tematske sjednice o poslovanju bolnice i stanju s Centrom za translacijsku medicinu, zbog opsežnosti tema, ali i dokumentacije koju članovi UV-a moraju pregledati. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!