Ostani doma
Novosti / Hrvatska

BUJICA JOJ SRUŠILA KUĆU

Baka Marija u suzama: 'Što da vam kažem. Ne znam što ću sada. Ne znam'

Bijela tehnika, frižideri i automobili, čak i domaće životinje su stradali

Upozorenja zbog mogućih poplava obistinila su se i u Hrvatskoj. Zbog jake kiše u selima u okolici Našica voda je prodrla u najmanje deset kuća. Vatrogasci ispumpavaju vodu, a mještani pokušavaju vrećama s pijeskom zaštititi svoje domove. Bili smo na mjestu gdje je bujica odnijela kuću.    

U našičko područje poplave su stigle u svega 10 minuta, tako nam govore mještani. Obilna se kiša slila na Krndiju i Papuk i mnogi govore da je upravo i to razlog ove silne poplave i vode koja se sručila nad ovo područje. Deseci su kuća stradali i u Donjoj Motičini, Gornjoj Motičini, Zoljanima i Martinu. Bijela tehnika, frižideri i automobili, čak i domaće životinje su stradali. Šteta se već sada mjeri u tisućama kuna, a iskustvo nas uči da tek dan poslije ili dva dana poslije možemo doznati koji su pravi razmjeri štete. Sigurno će one biti na ovom području i milijunska. Evo što nam govore mještani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se to dogodilo? Koliko je to sve trajalo?

"Za 10, 15 minuta se voda za metar digla", kazala je gospođa čija je kuća stradala.

Koliki su razmjeri štete upravo kod vas ovdje?

"Ogromni".

"Prostorije su pune vode, imam namještaj unutra. Ne znam kakvo je stanje, ne smijem otvoriti još jer je voda još na vratima", rekla je mještanka.

U mjestu Seona, silina vodene bujice bila je toliko jaka da je poptuno srušila kuću bake Marije. 

Bako, srećom niste bili kod kuće kada se to dogodilo. 

"Ja bih voljela da sam bila da me poklopilo da se završi ovaj moj teški život. Još nisam tako šta vidila za svog života. I sad me to snašlo.", kroz suze je rekla Marija Seljaković iz Seona.

Vezana vijest

Selo Kokorići

Što ćete sada? 

"Ne znam. što da vam kažem, ne znam. Bolesna sam".

Brojne kuće su još pod vodom ili pod prijetnjomk vode i mještani će ih čistiticijelu noć. Ono što dodatno komplicira situaciju je da je ponovno počela kišica padati, a mještani se nadaju da se neće pretvoriti u opasni pljusak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!