Ostani doma
Novosti / Hrvatska

poznata imena

Detalji policijske akcije u Splitu: Uhićeno desetak osoba - poduzetnici, arhitekti, gradski službenici... Jedan je 'pao' jer je kao mito dao parfem

Detalji policijske akcije u Splitu: Uhićeno desetak osoba - poduzetnici, arhitekti, gradski službenici... Jedan je 'pao' jer je kao mito dao parfem
Ivo Cagalj/PIXSELL

Radi se o građevinskim malverzacijama, primanju i davanju mita

U akciji policije i Uskoka u utorak je na splitskom području uhićeno 12 osoba, među kojima i troje gradskih zaposlenika zbog niza navodnih nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola splitskom poduzetniku.

"Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom", priopćili su iz MUP-a. 

Vezana vijest

Banovina

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše Slobodna Dalmacija, među uhićenima su braća Zvonko i Ivan Kotarac, vlasnik Mister Mota Mario Jukić, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, zatim Lada Pocrnić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja te Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS-a.

Radi se o građevinskim malverzacijama, primanju i davanju mita.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je poduzetnik Mario Jukić 'pao' zbog davanja parfema vrijednog 700 kuna kako bi dobio dozvolu da izgradi oko 400 kvadrata više u svojoj zgradi na splitskim Mejama. Kotarca se, pak, navodno tereti za nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!