Ostani doma
Novosti / Hrvatska

reforme u glavnom gradu

Prvo je smanjio vozni park i skresao plaće pročelnicima, a sada ide korak dalje! Evo što Tomašević još planira ostvariti u Zagrebu

Uvodi i natječaje za dobivanje ugostiteljskih kućica na Adventu, kako bi se stalo na kraj unosnim muljažama koje su dovele do uhićenja

Najprije je smanjio vozni park i skresao plaće pročelnicima, a sada ide korak dalje s reformama u glavnom gradu. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević reže naknade vijećnicima gradskih četvrti i zaustavlja mjeru roditelj odgojitelj.

Uvodi i natječaje za dobivanje ugostiteljskih kućica na Adventu, kako bi se stalo na kraj unosnim muljažama koje su dovele do uhićenja.

Onako kako se delalo prije - sada više ne bu. Bez natječaja neće biti ni dodjele adventskih kućica:

Vezana vijest

tomašević direkt

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''I u tom smislu smo išli na javni natječaj isključivo za vrijeme božićnih i uskršnjih praznika kad je najveća zarada na kućicama i zabranu davanja u podzakup'', rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Sami detalji razmatrat će se tijekom javnog savjetovanja. Ideju natječaja ugostitelji hvale, ali i traže sastanak s gradonačelnikom:

''Mi želimo da to bude transparentno, ali jednako tako želimo da se uvaži naš dugogodišnji rad i svih ugostiteljskih objekata koji doprinose razvoju centra tijekom godine. I kad je to branje vrhnja, da ne dolazi netko s Visa ili ne znam otkud, ubirat vrhnje u centru Zagreba'', rekao je ugostitelj Marin Medak.

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

I dok Grad planira raspisati natječaj do 1. listopada, zbog korone ugostitelji upozoravaju:

''Raditi to do 1. rujna ili 1. listopada, bez apsolutne dozvole Nacionalnog stožera, hoće li se to smjeti održati, po meni je suludo'', kazao je Medak.

A osim promjena oko dodjele kućica, Tomašević želi ispuniti predizborno obećanje i od rujna zaustaviti mjeru roditelj - odgojitelj:

''Što se tiče ovog prijedloga, on nikako ne zadire u postojeće korisnike. On se isključivo bavi zaustavljanjem prijave novih korisnika dok ne znamo još koji su efekti dosadašnje mjere'', rekao je Tomašević.

A što se tiče predizbornog obećanja Bandićeve stranke, da će škole stradale u potresu biti obnovljene i otvorene do rujna - od toga ipak ništa:

''Zašto je tome tako? Prvi je da su dana nerealna očekivanja od prethodne uprave'', kazao je zamjenik  gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet.

Vezana vijest

Brod, Sava, Tomašević

Pa bi tako većina stradalih škola trebala biti otvorena u prosincu, a ostatak u rujnu iduće godine. Već ove će gradski političari dobiti manje plaće, od pročelnika do vijećnicka gradskih četvrti i mjesnih odbora kojima se reže naknada i to za 40 posto.

''Više rada, manje naknade'', kazao je Tomašević.

Svi ti prijedlozi naći će se na dnevnom redu iduće skupštinske sjednice - 26. kolovoza. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!