Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Veliki napredak

RTL ušao u novu bjelovarsku bolnicu! Marušić: 'Ostat će i zgrada iz 19. stoljeća. Tamo je planirana palijativna skrb'

Građevinski radovi bi trebali gotovi u 10. mjesecu, a zatim bi trebala doći medicinska oprema

Jedna od najvećih investicija u zdravstveni sustav uskoro će biti finalizirana u Bjelovaru. Stanovnici županije dobit će novu, modernu bolnicu s kojom će ući u 21. stoljeće. 

Investicija 272 milijuna kuna je definitivno jedna od najvećih za zdravstveni sustav u zadnjih deset godina. Građevinski radovi bi trebali gotovi u 10. mjesecu, a zatim bi trebala doći medicinska oprema i bolnica je spremna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bolnica se prostire na 18.000 metara kvadratnih, a 130.000 pacijenate iz cijele županije će gravitirati prema njoj čekati će bolja usluga.

"Sigurno bolju uslugu. Prvenstveno naši vrijedni medicinski radnici će dobiti bolje uvjete rada, a tako i osiguranici, bolji komfor te kvalitetniju zdravstvenu uslugu", rekao je Marko Marušić, bjelovarski župan.

Vezana vijest

Zoran Šprajc, Ivo Dumić Čulo

Stara zgrada i dalje će imati svoju svrhu.

"Ostati će i prvenstveno u njoj planiramo palijativnu skrb osigurati. Zgrada datira iz 19. stoljeća i teško da može udovoljiti trendovima moderne medicine pa me posebno veseli da će pružiti ono najbolje što možemo ponuditi", poručio je župan.

Kao i obično, financiranje je komplicirano.

"70 milijuna iz EU fondova, ovih 200 milijuna iz kredita i to je onaj problem. Nije vođeno računa kako će se to vratiti i prvi kredit je došao na naplatu. Zamišljeno je to vraćanje putem decentraliziranih sredstava. Drugi kredit koji iduće godine dolazi na naplatu mogao bi ugroziti zdravstveni sustav županije. Nadam se da će nam država pomoći, počeli smo pregovore sa resornim ministarstvima i vjerujem da ćemo pronaći odgovor", izjavio je Marušić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!