Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Tomislav Žigmanov

Plenković čestitao ponovno izabranom predsjedniku DSHV-a: 'Radit ćemo na boljem statusu i položaju Hrvata u Srbiji'

Plenković čestitao ponovno izabranom predsjedniku DSHV-a: 'Radit ćemo na boljem statusu i položaju Hrvata u Srbiji'
Goran Kovacic/PIXSELL

Da Žigmanov ostaje na čelu DSHV-a odlučila je u petak izborna skupština stranke

Premijer Andrej Plenković čestitao je Tomislavu Žigmanovu na ponovnom izboru na dužnost predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), obećavši da će zajedno raditi na boljem položaju Hrvata u Srbiji.

"Poštovanje prava te položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji iznimno su važna pitanja za hrvatsku vladu te Vam ovom prigodom zahvaljujem na svemu što ste dosad učinili kako bi status i položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji bio što bolji i kako bi njeni pripadnici sačuvali svoj nacionalni identitet, jezik, kulturu i vjeru", rekao je Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Radujem se nastavku suradnje i stalnom dijalogu hrvatske vlade s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji. Zajedno ćemo raditi na boljem statusu i položaju Hrvata u Srbiji, osobito glede političke zastupljenosti", dodao je.

Da Žigmanov ostaje na čelu DSHV-a odlučila je u petak izborna skupština stranke, na kojoj je najavio da će ustrajati da se hrvatskoj manjini osiguraju zajamčeni mandati u predstavničkim i državnim tijelima Srbije.

Vezana vijest

Kolinda Grabar Kitarović NATO

Žigmanov je bio jedini kandidat za predsjednika stranke, a na izbornoj skupštini koja je održana u bačkom selu Tavankut podržalo ga je 135 od 144 izaslanika DSHV-a iz cijele Vojvodine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!