Ostani doma
Novosti / Hrvatska

šokirana i stranka

Misterij Škorinog odlaska: O ostavci pogovorio u šetnji oko Jarunskog jezera, pritiskali ga da koalira s HDZ-om?

Misterij Škorinog odlaska: O ostavci pogovorio u šetnji oko Jarunskog jezera, pritiskali ga da koalira s HDZ-om?
Bruno Fantulin/PIXSELL

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović rekla je da “o odlasku svog brata s čela Pokreta nije znala ništa”.

Miroslav Škoro koji je u utorak podnio ostavku na dužnost predsjednika Domovinskog pokreta nakon lokalnih izbora bio je izvrgnut pritiscima da u općinama i gradovima koalira s HDZ-om, što je on odbijao, piše u srijedu Večernji list.

Iako iz stranke kažu kako ih je ostavka predsjednika potpuno iznenadila i šokirala dnevnik navodi da Škorina odluka nije bila ishitrena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razmišljao je o njoj neko vrijeme, a prekjučer ju je, navodno, potvrdio u šetnji oko Jarunskog jezera u društvu Marija Radića, svoga zamjenika i političkog tajnika stranke. “Kuhalo” se, čini se, u Škori, ali kako kaže saborska zastupnica Vesna Vučemilović, ona “o odlasku svog brata s čela Pokreta nije znala ništa”.

Vezana vijest

Vesna Vučemilović i Miroslav Škoro

"Nemam pojma da se to uopće dogodilo! Bili smo zajedno u petak, ništa nije najavio", rekla je jučer Vesna Vučemilović, koja bi mogla biti sljedeća koja će napustiti Domovinski pokret. Doduše, samo bude li ga vodio upravo Mario Radić, koji je Škorinom ostavkom automatizmom postao prvi čovjek stranke.

Upravo su razlike između njegovih viđenja politike i onoga kako je Škoro planirao raditi, govore u stranci, jedan od glavnih razloga odlaska čovjeka koji je pokušao postati predsjednik države, pa premijer i, na koncu, gradonačelnik Zagreba. Neslužbeno, Radić je vukao prema HDZ-u. Škoro je to navodno redovno odbijao.

"Nisu odnosi nikad bili bajni, ali nakon lokalnih izbora počeli su svojevrsni pritisci. Htjelo se u vijećima pod svaku cijenu s HDZom", kažu u Pokretu.

Vezana vijest

Miroslav Škoro

Mario Radić, pak, za Večernji kaže da o narušenim odnosima sa Škorom nema pojma.

"Pa sad smo se vidjeli prije sat vremena!", rekao je Radić otprilike pola sata od Škorine ostavke pa dodao kako je razlog odlaska predsjednika stranke isključivo zdravstvene prirode. I Radić je rekao da ostavku nije očekivao.

A što sad dalje sa strankom? "Idemo u izbore. Već smo o njima donijeli odluku i dali naputke po podružnicama, ali to smo napravili prije ove ostavke. Od 1. rujna kreću unutarstranačka nadmetanja", rekao je Radić.

Kazao je i da se nema namjeru kandidirati te da će Domovinski pokret voditi isključivo do izbora, odnosno sljedeća dva mjeseca, donosi Večernji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!