Ostani doma
Novosti / Hrvatska

izvanredna situacija

Vučemilović pozvala tajnika da podnese ostavku: 'DP nije ničija prćija i mora se početi voditi kao stranka'

Vučemilović pozvala tajnika da podnese ostavku: 'DP nije ničija prćija i mora se početi voditi kao stranka'
Marko Lukunić/PIXSELL

Kaže kako je prerano pričati o raspada stranke i tko bi mogao zamijeniti Škoru

Miroslav Škoro je jučer objavio da daje ostavku na mjestu predsjednika Domovinskog pokreta. Njegova sestra i stranačka kolegica Vesna Vučemilović je u N1 Studiju uživo komentirala je njegovu odluku.

Vučemilović je jučer izjavila da bi Škoro trebao povući ostavku, a danas kaže da "dok stranačka tijela ne donesu svoje odluke i potvrde Škorinu odluku, to je sve u fazi prijedloga". Očekuje da će se Predsjedništvo stranke u narednih tjedan dana sastati kako bi odlučilo o Škorinoj ostavci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vidjeli smo jučer da je i glavni tajnik ponudio ostavku budući da je predsjednik stranke taj koji imenuje i glavnog i političkog tajnika. To je bio moralni čin i isto očekujem i od političkog tajnika", kazala je tijekom live intervjua Vučemilović.

Vezana vijest

Miroslav Škoro

'Radi se izvanrednoj situaciji'

"Škoro je čovjek koji je u zadnje tri godine prošao tri vrlo zahtjeva izborna ciklusa u kojima ga nitko nije štedio. To je na njemu ostavilo trag, ali Domovinski pokret zahtjeva angažman. Politka je posao koji nije lagan i svi koji su u političkoj areni moraju biti spremni na udarce. Ako je nakon njegove ostavke na stranici stranke objavljen ulizivački pamflet, ja se pitam kome je on podnio ostavku", nastavila je.

"Radi se izvanrednoj situaciji u kojoj se svi moramo uključiti i napraviti ono što je najbolje za stranku. Domovinski pokret nije ničija prćija i mora se početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo", govori Vučemilović.

"On je jučer bio vrlo umoran, telefoni su zvonili, sve nas je to iznenadilo. Nadam se da  ćemo u narednim danima razjasniti tu situaciju. On je vrlo emotivan čovjek. Dva dana ranije je pisao da će konsolidirati stranku, to je čudno. Ako želite konsolidirati stranku odna ne dajete ostavku", kaže.

Na pitanje je li razgovarala sa Škorom kazala je da su razgovarali, ali da nisu išli u detalje. "Jučer je bio vrlo emotivan dan, bilo je poziva i nije bilo moguće detaljnije razgovarati", dodaje.

"Domovinski pokret mora početi funkcinirati kao stranka", ponavlja Vučemilović.

Na pitanje je li Škoro sve dogovorio s političkim tajnikom i onda sve objavio bez da je ostalima to rečeno, ona kaže da s e postavlja pitanje tko vodi stranku.

"Stranku mogu voditi samo izabrana tijela, a ono što su njih dvojica govorili neka ostane među njima. To nisu službeni stavovi stranke, postoje službena tijela, a to su predsjedništvo i Domovinski odbor", kaže

"Domovinski pokret je nastao oko ideje koja je veća i od mene i od mog brata i od Radića", rekla je Vučemilović. Kaže da ne vjeruje da je Škoro otišao zbog neke istrage koja se vodi.

Vezana vijest

Vesna Vučemilović i Miroslav Škoro

'Vidjet ćemo ima li netko volje i želje uhvatiti se tog posla'

Na pitanje tko bi i čime mogao ucijeniti Škoru kaže: "Nitko i ničim, to su kalkulacije i zbog toga se mora sastati Predsjedništvo. Ne vjerujem da ima ucjena".

"Radić je naš politički tajnik i zamjenik predsjedništva. Red je i politička kultura da obojica tajnika ponude ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i Radić kao moralan čovjek to napraviti. On ostaje zamjenik predsjednika, tu se ništa ne mijenja", govori ona.

"Znam da je moj brat vrlo emotivan. On je kandidaturu na predsjedničkim izborima ponudio na Facebooku pa je možda mislio da je primjereno i ostavku objaviti tako. U međuvremenu smo mi postali treća politička snaga i stranka koja ima stranačka tijela. Ako on uistinu inzistira na tome neće mu nitko na Predsjedništvu zavrtati ruku i govoriti da mora ostati. Odluka je na njemu, ali to se mora riješiti na glavnim tijelima stranke", rekla je.

Kaže kako je prerano pričati o raspada stranke i tko bi mogao zamijeniti Škoru te da će na glavnom saboru stranke delegati izabrati onoga za koga misle da bi najbolje vodio stranku. "Koliko sam vidjela Radić je rekao da nema takvih ambicija. Vidjet ćemo ima li netko volje i želje uhvatiti se tog posla. Ukoliko Škoro ostane pri toj odluci, vidjet ćemo. Mislim da je to ishitreno napravio, ali vidjet ćemo što donosi vrijeme", kaže.

Škorina sestra kaže da je on jednostavno htio zaštiti svoju obitelj od daljnih napada i procijenio je da je najbolje da se povuče. "Pitanje je je li to najbolje za stranku i to je najvažanije", zaključila je Vučemilović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!