Ostani doma
Novosti / Hrvatska

kriminalističko istraživanje

Uhićen Hrvat zbog ratnih zločina 1992. godine u Orašju, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila

Uhićen Hrvat zbog ratnih zločina 1992. godine u Orašju, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila

Osumnjičeni je uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, 21. srpnja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. OKZ RH.

Osumnjičeni je u svibnju 1992. u Orašju, kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u svibnju 1992. u Orašju, tada kao 24-godišnji pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima, a protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog običajnog prava kršeći odredbe Ženevske konvencije o postupanju s građanskim osobama.

Vezana vijest

Milorad Pupovac


Osumnjičeni je jučer, 20. srpnja, uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je danas 21. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!