Ostani doma
Novosti / Hrvatska

konačna odluka

Plenković otkrio: 'Nikola Tesla će biti na hrvatskim kovanicama eura!'

Nikola Tesla na kovanici eura je bio prijedlog RTL Direkta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na press konferenciji otkrio je što će biti na hrvatskim kovanicama eura:

"Šahovnica će biti kao podloga, a onda karta RH na 2 eura, kuna na 1 euro, Tesla na 50, 20 i 10 centa, glagoljica na 5, 2 i 1 cent", otkrio je premijer motive i dodao:

Vezana vijest

plenkovic

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jako je važno podsjetiti dvije stvari, učinit ćemo sve i politički i ekonomski, financijski da stvorimo sve da smo u stanju provesti plan da bismo zamijenili kune u kovanice. Iz ovoga što je proizašlo do sada iskristarizirali su se idući prijedlozi: šahovnica, karta, kuna, Nikola Tesla i glagoljica. Na glagoljici bi pisalo HR. I sada sam preduhitrio priopćenje. Drago mi je da smo uspjeli iznjedriti neka rješenja, koja između ostalog imaju i neku poveznicu s kunom'', rekao je Plenković i dodao da je Nikola Tesla došao na temelju internetske ankete kao najpoželjniji. Izbacio je Dubrovnik i ušao u petorku.

Inače, Nikola Tesla na kovanici eura je bio prijedlog RTL Direkta početkom šestog mjeseca i, eto, sad je "upao" među pet motiva za hrvatsku kovanicu eura.

Vezana vijest

Direktov prijedlog postao hit, Teslu na euru žele i predsjednik i građani i stručnjaci. 'To je jedinstvena prilika da i mi ispričamo svoj dio o Tesli'
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!