Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku

Britanci, Rusi i Ciprani moraju imati negativan test - bez obzira jesu li cijepljeni: Evo što o tome za RTL kažu u turističkom sektoru

Sve kako bi se spriječilo širenje delta soja koronavirusa i izbjegla ugroza dobre turističke sezone

Nakon što su Britanci ukinuli sve mjere, ulazak njihovih državljana u Hrvatsku od idućeg tjedna će se još strože kontrolirati. Sve kako bi se spriječilo širenje delta soja koronavirusa i izbjegla ugroza dobre turističke sezone.

Premijer Plenković građane je još jednom pozvao na cijepljenje, a usput otkrio i da se slaže s predsjednikom koji poziva da se najesen ukinu sve mjere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše Britanci hrle na središnji dio Dalmacije i jug, a privatni iznajmljivači pozdravljaju strože kontrole njhova dolaska:

"Mislim da se na taj način zapravo spašava sezona, odnosno barem produžuje da ne bi bila naprasno prekinuta kao prošle godine. Što se tiče obiteljskog smještaja, mi trenutno jako dobro radimo i ovih par tjedana se osjeća duh 2019. godine", kaže  Barbara Marković, dopredsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja.

Vezana vijest

Turisti

A što potvrđuju i u Turističkoj zajednici: 

"Približili smo se na 77 posto srpnja iz rekordne 2019. godine. Ja sam optimist, vjerujem da nećemo završiti na crvenoj listi i da ćemo se kroz sljedeće dane i tjedne približiti zelenom, odnosno da ćemo odgovornim ponašanjem zadržati situaciju koju imamo danas", poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Više pogledajte u videu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!