Ostani doma
Novosti / Hrvatska

razgovarao boris mišević

Nikola Tesla bit će na hrvatskim kovanicama eura: Evo što o tome kažu u njegovom rodnom Smiljanu

U Smiljanu kod Gospića bio je Boris Mišević koji je razgovarao s voditeljicom Muzeja Like Tatjanom Kolak

Šahovnica, geografska karta Hrvatske, kuna, glagoljica i Nikola Tesla - motivi su za hrvatske kovanice Eura za koje je glasovalo gotovo 50 tisuća građana.

Grafički oblikovane motive nacionalne strane kovanica eura HNB će poslati sredinom listopada na odobrenje svim članicama europodručja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Smiljanu kod Gospića, ispred Teslinog Memorijalnog centra bio je Boris Mišević koji je razgovarao s voditeljicom Muzeja Like Tatjanom Kolak.

"Nije me iznenadilo što je završio na kovanicama. On je čovjek budućnosti. On je prilično prisutan u medijima i ljudi su se saživjeli s njim", kazala je Kolak i dodala:

"Retorika oko Tesle je nepotrebna. Nitko ne može njega svojatati, on je uvijek bio svoj. On je građanin svijeta, on je povezao svijet svojim izumima. Ali, činjenica je da je rođen ovdje. Nikola Tesla je za svog života znao koristiti medije, bio je jako dobar u PR-u. Za vrijeme njegovog života se stvorila priča o njemu. Sve tajanstvenosti nas uvijek privlače", rekla je.

Vezana vijest

PXL euro kovanice novac

Kazala je da se ni danas ne bi složio s puno stvari koje se oko njega slažu, pogotovo oko novca.

"Do njega nije držao, sve je htio dati ljudima besplatno. Ne bi se baš složio da završi na kovanici", rekla je.

Komentirala je informacije da nije bilo struje u centru...

"Naravno da to nije istina. Centar nije radio iz tehničkih razloga. Tu je svečana sjednica u povodu dana grada Gospića. Ovdje se danas nalaze brojne delegacije iz Bugarske, Slovačke, BiH, svih prijatelja gradova", rekla je na kraju ravnateljica Kolak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!