Ostani doma
Novosti / Hrvatska

konačna odluka

Dekan Veterine dao otkaz profesoru kojeg su studentice prijavile za seksualno uznemiravanje

Dekan Veterine dao otkaz profesoru kojeg su studentice prijavile za seksualno uznemiravanje
RTL

Ranije ove godine, za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje, prijavilo ga je ukupno devet bivših i tri sadašnje studentice

Dekan Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Nenad Turk dao je otkaz profesoru kojeg je ranije ove godine, za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje, prijavilo ukupno devet bivših i tri sadašnje studentice, javlja Telegram. 

Podsjetimo, u svibnju je potvrđeno kako je Stegovno povjerenstvo Veterine u svom postupku zaključilo da je profesor s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju "napravio tešku povredu radne dužnosti i protuzakonitim djelovanjem narušio ugled Fakulteta". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stegovno povjerenstvo profesoru je izreklo stegovnu mjeru otkaza ugovora o radu, no kako se radilo o prvostupanjskoj odluci, u daljnjem su postupku konzultirani Etičko povjerenstvo Veterinarskog fakulteta i Sindikalna podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Vezana vijest

Sveučilište u Zagrebu

"Etičko povjerenstvo u lipnju je dalo mišljenje u kojemu zaključuje da sporno postupanje prijavljenog profesora nije bilo u skladu s načelima Etičkog kodeksa, odnosno da je utvrđeno postojanje elemenata seksualnog uznemiravanja i kršenje članka 12 stavka 1 Etičkog kodeksa", priopćili su s Veterinarskog fakulteta te je na temelju toga donesena odluka o otkazu ugovora o radu. 

S otkazom se suglasila i sindikalna podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Prijava zbog koje je suspendiran nije bila prva na račun tog profesora. Studentice su ga prijavile i 2018. godine, no tada se ništa službeno nije pokrenulo, piše Telegram.

Vezana vijest

Veterinarski fakultet Zagreb

Podsjetimo, brojne prijave za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje preplavile su Sveučilište u Zagrebu početkom ove godine, nakon pokretanja regionalne inicijative #NisamTražila. 

Prijave su zabilježene na nekoliko zagrebačkih fakulteta. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!