Ostani doma
Novosti / Hrvatska

na sjednici vlade

Ministar Beroš: 'Imamo 179 novih slučajeva, a u tjedan dana broj zaraženih narastao je za 46 posto'

Od 579 građana hospitaliziranih prošli mjesec, čak 94 posto nije bilo cijepljeno, rekao je Beroš

Ministar Vili Beroš kazao je danas na sjednici Vlade da u Hrvatskoj danas imamo 179 novih slučajeva zaraze. Udio zaraženih je 4,56 posto u broju testiranih. Kumulativna stopa u dva tjedna je 35,9 na 100 tisuća stanovnika. Najviše novooboljelih u zadnja dva tjedna imaju Zadarska i Splitsko-dalmatinska te Grad Zagreb i Primorsko-goranska županija. 

Povolja je situacija u bolnicama osim u Dalmaciji gdje se bilježi blagi porast. Trenutno su 122 osobe su na liječenju u bolnicama od kojih 13 na respiratoru. Ponovio je da je 579 građana hospitalizirano prošli mjesec od kojih 94 posto nije bilo cijepljeno. 

Vezana vijest

plenković

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sada je utrošeno 2 965 335 doza cjepiva, a cijepljeno je 1 604 513 osoba, odnosno 57 posto odraslog stanovništva. 

Porast zaraženih u zadnjih tjedan dana iznosi 46 posto, a stanje u nekim dalmatinskim županijama je upozoravajuće, rekao je Beroš i još jednom pozvao građane na cijepljenje. 

Najavio je da će se, u cilju povećanja obima cijepljenja, omogućiti i cijepljenje u ljekarnama. 

"U cilju povećanja dostupnosti cjepiva, cijepljenje protiv covida-19 i izdavanja potvrda o cijepljenju, na prijedlog Ministarstva zdravstva, vijeće Ljekarničke komore je jednoglasno podržalo prijedlog provođenja cijepljenja i izdavanje potvrda i u ljekarnama. Cijepljenje će se obavljati pod nadzorom liječnika po modelu cijepljenja na punktovima s mobilnim timovima. HZJZ je izradio upute za uključivanje ljekarni u proces cijepljenja, a informatička priprema je u tijeku", rekao je Beroš.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!