Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Razotkrio primitivizam

Turisti nam se smiju: Otkrio sramotu s kantama za razvrstavanje otpada u Hrvatskoj, snimio to i podijelio na YouTubeu

Turisti nam se smiju: Otkrio sramotu s kantama za razvrstavanje otpada u Hrvatskoj, snimio to i podijelio na YouTubeu
Screenshot Youtube

Zemlja koja "živi od sunca i mora" u sezoni i u doba kad čovječanstvo nastoji spasiti okoliš i planet, ispalo je da se u Hrvatskoj ovako "brine za okoliš"

Iako nije poznato gdje je točno u Hrvatskoj nastao video, pokazuje koliko je lokalna vlast bezobzirna i bahata kad je u pitanju razdvajanje otpada. Ipak, takva sramota nikad ne prođe neopaženo, piše Dubrovački dnevnik.

Na video se jasno vidi kako talijanski turist nosi plastičnu posudu prema kanti za razvrstavanje otpada. Problem se pojavio kada je htio u okrugli otvor ugurati posudu koja je bila prevelika pa je podigao poklopac s namjerom da razdvoji plastiku od papira i mješanog komunalnog otpada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada su podigli poklopac kante za razvrstavanje otpada, dobro su se nasmijali.

S obzirom na to da na pokopcu postoje tri otvora za tri različite vrste otpada, očekivali su i tri manje kante ispod poklopca. Ispalo je, međutim, da sav otpad ide na istu hrpu, u jednu jedinu kantu ispod poklopca.

Vezana vijest

Riva u Splitu

Najgori dio je taj što pored ove kante za razvrstavanje otpada stoje još dvije takve, potpuno iste, pa ovakav poklopac nije bio ni potreban, već se moglo u jednu odlagati samo plastiku, u drugu papir i u posljednju komunalni otpad.

Ipak smo zemlja koja živi od "sunca i mora", no ovako se brinemo za okoliš. Za one koje očito nije briga za okoliš, neka barem razmisle o tome kakvu turističku sliku šaljemo u svijet.

Pogledajte video turista koji su ovu besmislicu dokumentirali i objavili na društvenim mrežama, a snimka se ubrzo pojavila i na YouTubeu:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!