Ostani doma
Novosti / Hrvatska

borba za prevlast

Eskalacija sukoba u DP-u. Napali Škorinu sestru da šalje lažna priopćenja, ona uzvratila: 'Spletkaroši, taj film nećete gledati'

Eskalacija sukoba u DP-u. Napali Škorinu sestru da šalje lažna priopćenja, ona uzvratila: 'Spletkaroši, taj film nećete gledati'
Patrik Macek/PIXSELL

U podijeljenom Domovinskom pokretu svađaju se oko priopćenja kojim se najavljuje sjednica stranačkog vrha

Novi v.d. glavnog tajnika Domovinskog pokreta Daniel Spajić oštro je u subotu odgovorio na prozivke Vesne Vučemilović, saborske zastupnice te stranke, ujedno i sestre njezina donedavnog predsjednika Miroslava Škore. No, nije dugo trebao čekati na njezin odgovor. 

"U pojedinim medijima objavljena je lažna vijest, točnije ‘priopćenje’ Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore, koje govori o tome da su ‘pojedini članovi predsjedništva Domovinskog pokreta od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, kako bi im se dodatno pojasnile okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore’. Kao potpisnici tzv. priopćenja navode se članovi predsjedništva DP-a; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel. U pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke utvrđeno je da osobe navedene u ‘priopćenju’ Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest. Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju. Istina je da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a, iako nema njihove potpise", piše Spajić u priopćenju koje je poslao medijima.

Vezana vijest

Vesna Vučemilović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tvrdi da su zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i on kao v. d. glavnog tajnika najavili sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a prije objave spornog priopćenja.

"Vesna Vučemilović je zloupotrijebila imena pojedinih članova Predsjedništva stranke i poslala u medije lažno ‘priopćenje’ kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a. Neki od njih tvrde i kako ih je čak i grubo vrijeđala, kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, a što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima. U svezi ovoga postupka Domovinski pokret će poduzeti pravne korake. Sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta održat će se sljedeći tjedan", navodi Spajić.

U međuvremenu, i sama Vesna Vučemilović se ponovno oglasila na svojem profilu na Facebooku.

"Ne želeći dalje polemizirati sa samoproglašenim vedeima koji su nakon ostavke trebali prvo sazvati Predsjedništvo, pa tek onda ići u javnost, pozivam sve da se javno očituju jesu li za tu žurnu izvanrednu sjednicu predsjedništva ili nisu. Ako nisu, neka objasne članstvu i javnosti zašto nisu. Ovo je XXI stoljeće i sve se može online. Ako se može poslovati, plaćati, studirati i glasovati o zakonima putem interneta, onda se i sjednica može sazvati u roku od sat vremena. Nitko od nas ne smije imati važniji posao od Domovinskog pokreta. Prestanite obmanjivati i lagati sve najavom sjednice. Sazovite ju odmah. Ovako ostavljate dojam spletkaroša koji sve žele pripremiti da bude po vašem, a taj scenario nećete gledati. Domovinski pokret nije ničija prćija, ponajmanje vaša.

Vezana vijest

Ivan Penava, Leona Šiljeg

Napadima na mene kupujete vrijeme. Imate za sve vremena, osim za ono što je bitno. Sve sam navedene osobe kontaktirala i neka slobodno javno kažu ako su protiv sazivanja Predsjedništva i da imaju važnijeg posla ili su na ljetovanju. A što se tiče najava da će "tijela stranke" poduzeti nešto u svezi mojih istupa,

1. Što sam krivo napravila?

2. Koji dio Statuta sam povrijedila?

3. Kad smo usvojili bilo koji podakt u smislu pravilnika.

4. Ako niste željeli javni razgovor, onda ste nakon ostavke dr.sc. Škore trebali sazvati Predsjedništvo i pokazati je nama, a ne je objaviti na njegovom FB profilu (jer ga on nije kontrolirao) prije nego je uspio izaći autom s parkinga", poručila je Vučemilović. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!