Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Najviše u Zagrebu

Novi podaci: Evo gdje se cijepilo najviše, a gdje najmanje Hrvata. Smrtnih posljedica cijepljenja - nema

Novi podaci: Evo gdje se cijepilo najviše, a gdje najmanje Hrvata. Smrtnih posljedica cijepljenja - nema
Marko Dimic/PIXSELL

Cijepljenje je završilo za 1.429.990 osoba.

Više od tri milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa dosad je utrošeno u Hrvatskoj, bez ijedne prijave sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđeno da je povezana s cijepljenjem, priopćio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv covida-19 dosegao je do 24. srpnja 3.005.376, ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom, a od njih 1.385.270 s dvije doze. Cijepljenje je završilo za 1.429.990 osoba (s dvije doze i 44.720 doza Janssen).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj HZJZ-a, epidemiolog Krunoslav Capak ustvrdio je kako i nakon utrošenih više od tri milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. 

Vezana vijest

Koronavirus, cijepljenje

"Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima", podsjetio je Capak, dodavši da je riječ o očekivanim nuspojavama. 

Najviše cijepljenih ima u Gradu Zagrebu

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 40,4 posto s obje doze). 

Zatim slijedi Primorsko-goranska (44,8 posto posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 39,3 posto s obje doze), a iza nje je odmah Varaždinska županija (43,7 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 36,6 posto s obje doze).

Najmanje ljudi se cijepilo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (33,7 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 28,2 posto s obje doze), a ispred nje su Splitsko-dalmatinska županija (33,7 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 29,7 posto s obje doze) i Šibensko-kninska (33,2 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 30,0 posto s obje doze).

Izvor: HZJZ. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!