Ostani doma
Novosti / Hrvatska

posjet stradalima

Kosovski premijer Kurti: 'Ovo je težak dan za naš narod. Sutra je na Kosovu Dan žalosti'

Kosovski premijer Kurti: 'Ovo je težak dan za naš narod. Sutra je na Kosovu Dan žalosti'
AP

Premijer Kosova Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod

U slijetanju autobusa na kat na autocesti A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo je deset osoba. 

Pemijer Kosova Albin Kurti stigao je oko 20 sati u Slavonski Brod. Dočekao ga je premijer Andrej Plenković te su zajedno otišli posjetiti putnike ozlijeđene u strašnoj nesreći kosovskog autobusa, u kojoj je život izgubilo 10 ljudi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Albanski premijer izrazio je sućut obiteljima stradalih, a ozlijeđenima poželio brzo ozdravljenje: "Ovo je težak dan za naš narod", rekao je i zahvalio premijeru Plenkoviću na pomoći, dodavši kako je posjetio sve putnike smještene u slavonskobrodskoj bolnici kao i one na intenzivnoj njezi. 

"Tu sam sa suradnicima, tu smo da budemo zajedno s našim sugrađanima koji su doživjeli tešku nesreću", rekao je. 

Premijer Plenković zahvalio se pilotima Hrvatske vojske koji su dovezli kosovskog premijera u Hrvatsku. Ponovno je zahvalio liječnicima, medicinskim sestrama i pripadnicima žurnih službi na brzoj reakciji. 

"Nadam se da će maksimalni napori hrvatskih liječnika omogućiti da se ozlijeđeni brzo oporave. Mi ćemo pomoći koliko god treba", rekao je premijer, dodavši kako kosovski premijer želi obići i putnike iz autobusa koji nisu ozlijeđeni. 

"Poželio sam im sve najbolje, da se odmore i naspavaju i da su u dobrim i sigurnim rukama hrvatskih liječnika i psihologa", dodao je kosovski premijer te rekao kako će na Kosovu u ponedjeljak biti proglašen dan žalosti. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!