Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nakon stravične nesreće

Prometni stručnjak: 'Dvojica vozača na tako dugoj ruti je premalo. Gleda se profit, a ne sigurnost'

Prometni stručnjak: 'Dvojica vozača na tako dugoj ruti je premalo. Gleda se profit, a ne sigurnost'
Ivica Galovic/PIXSELL

Za ovu relaciju je potrebno oko 25 sati uzimajuću u obzir granice, pauze. S obzirom na gužve u sezoni takav put može trajati i do 30 sati

Uzimajući u obzir relaciju između Frankfurta i Prištine, a samo dvojicu vozača to je veliki problem. Svaki vozač autobusa može voziti devet sati unutar 24 sata, nakon toga je obvezna pauza. A kad se radi o autobusu on mora nakon 21 sat rada, tri sata mirovati, ali to se ne poštuje , rekao je za 24 sata Goran Husinec, prometni stručnjak i sudski vještak. 

Zatim je nadodao da za ovu relaciju je potrebno oko 25 sati uzimajuću u obzir granice, pauze. S obzirom na gužve u sezoni takav put  može trajati i do 30 sati, dodajući da se gleda profit, a ne sigurnost. 

nesreća, slavonski brod, autobus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rješenje je jednostavno. A to je da se u međustanicama osiguraju stanovi gdje bi se izmijenjivali vozači, a oni koji su do tamo vozili bi se odmorili. Ali to košta pa toga jako malo ima", priča Husinec. 

Vezana vijest

Autobus Slavonski Brod

Smatra da je problem što se kazne ispisuju, ali se malo naplaćuju: "Policija kazne ispiše, ali kad ste zadnji put čuli da je netko istu platio". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!