Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Podsjećamo koje su to

Od danas strože mjere na Jadranu: Trajat će do 15. kolovoza, najviše su vezane uz okupljanja

Od danas strože mjere na Jadranu: Trajat će do 15. kolovoza, najviše su vezane uz okupljanja
Damir Spehar/PIXSELL

Mjere će vrijediti za sve županije na Jadranu, neovisno o epidemiološkoj situaciji

Od ponedjeljka do 15. kolovoza na Jadranu će vrijediti nove, strože mjere. Najviše se odnose na okupljanja pa će se tako više od 50 ljudi na obali moći okupiti samo uz suglasnost lokalnih stožera.

Od njih se, poručili su iz Nacionalnog stožera, očekuje veća razina odgovornosti kod odobravanja manifestacija. Mjere će vrijediti za sve županije na Jadranu, neovisno o epidemiološkoj situaciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stupa na snagu zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba, ali može do 1000 ako svi imaju covid potvrdu. Javna događanja, okupljanja i svečanosti mogu trajati do 24 sata, sajmovi na otvorenom uz suglasnost lokalnog i županijskog stožera, a sportska natjecanja uz covid potvrde.

"Mogu se dopustiti događanja i okupljanja s više od 1000 osoba, ali za takvo javno događanje suglasnost daje stožer civilne zaštite RH", kazao je Davor Božinović  načelnik Stožera civilne zaštite RH. 

Vezana vijest

covid testiranje, Francuska

"Ključno razdoblje za hrvatski turizam je od 15.7 – 15.8. tada se akumulira 35% ukupnog turističkog prometa, stoga su ovi tjedni koji su pred nama zaista važni", naglasio je Andrej Plenković (HDZ) predsjednik Vlade.

U kolovozu slijedi i novi organizacijski izazovi - proslava Oluje, Sinjska alka, velika Gospa.

 Novom se odlukom mijenjaju uvjeti za ulazak u Hrvatsku

Produljilo se trajanje valjanosti potvrde o cijepljenju i preboljenju bolesti pa se sada može ući u zemlju ako potvrde o primitku dvije doze cjepiva odnosno o preboljenju bolesti nisu starije od 270 dana. Prema prijašnjim uvjetima potvrda nije smjela biti starija od 210 dana.

Vezana vijest

Njemačka

Također, putnici iz zemalja koje spadaju u 1. kategoriju moraju imati negativan nalaz PCR testa ne starijeg od 48 sati i obvezno ići u samoizolaciju, dok putnici iz zemalja 2. kategorije pri ulasku u zemlju moraju predočiti negativan nalaz PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili antigenskog testa koji nije stariji od 48 sata, neovisno o cijepnom statusu ili preboljenju bolesti.

U te zemlje spadaju Velika Britanija, Rusija i Cipar.

Vezana vijest

Prosvjedi
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!