Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Za ne vjerovati

Uništavanje obale na Braču: Izbušili su stijene i u njih ušarafili ležaljke - i to na području budućeg geoparka!

Uništavanje obale na Braču: Izbušili su stijene i u njih ušarafili ležaljke - i to na području budućeg geoparka!
Pozdrav iz Supetra, FB

Ova devastacija još je 'gora' zbog činjenice da se ne radi o običnim stijenama, već o području koje se namjerava zaštititi kao rezervat, odnosno geopark

Još jedan primjer uzurpiranja javnog dobra i obale stiže s otoka Brača, točnije iz Sutivana. Između dvije najpoznatije sutivanske plaže, Bistrice i Likve, netko je zašarafio ležaljke na pomorskom dobru tako što je stijene prvo izbušio, a onda ležaljke 'zavidao'.

(Pozdrav iz Supetra)

Ova devastacija još je 'gora' zbog činjenice da se ne radi o običnim stijenama, već o području koje se namjerava zaštititi kao rezervat, odnosno geopark. Zaštita treba obuhvatiti te stijene. 

Cijelu situaciju objavila je i Facebook stranica Pozdrav iz Supetra:

"Nadamo se da ovu stranicu prate i odgovorni u Sutivanu. Čudno je doduše da već sami nisu primjetili da su im sike izbužane i u njih zavidane ležaljke na neupitnom pomorskom dobru.

Možda su i vidjeli pa žmire prominentnim stivanskim iznajmljivačima koji se kite ovako pretencioznim nazivom svojih apartmančića.
Gospodo ovo je gadljivo, a mi vam dajemo do ponedjeljka da odvidate ležaljke jer nakon toga podnosimo prijavu nadležnoj inspekciji i kaznenu prijavu za devastaciju obale", napisali su.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!