Ostani doma
Novosti / Hrvatska

predsjedništvo o svemu

Domovinski pokret nakon burne sjednice: 'Nemojte se iznenaditi ako Škoro i njegova sestra i dalje ostanu članovi našeg kluba u Saboru'

Vesna Vučemilović brzo je napustila sjednicu

 

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka je održala sjednicu Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o njihovim daljnjim koracima.

Škorina sestra i članica Presjedništva, Vesna Vučemilović današnju sjednicu napustila je nakon 20-ak minuta te kasnije objavila na Facebooku da joj je oduzeta riječ te da se protiv nje pokreće disciplinski postupak. 

Vezana vijest

Vesna Vučemilović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjedništvo je prihvatilo Škorinu i Žepininu ostavku. Darijo Žepina bio je glavni tajnik Domovinskog pokreta.

''Jedinstvo Domovinskog pokreta unatoč medijskim natpisima ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo. Odluke Predsjedništva su bile nužne kako bi stranka u budućnosti bila još snažnija i da se prekine trend netočnog izvještavanja i kalkulacija u medijima o sukobima i raskolima'', rekao je Mario Radić, zamjenik predsjednika.

Predsjedništvo je od strane Časnog suda izvješteno o pokretanju postupka protiv Vesne Vučemilović zbog zloupotrebe stranačkog položaja i nanošenja
štete ugledu stranke. 

''Ovim činom se nikoga ne izbacuje iz stranke, nego se nudi prilika za konstruktivni rad, nepreudicirajući odluku Suda časti kao neovisnog  tijela'', rekao je Radić.

Radić je poručio da su sve odluke bile donesene jednoglasno. Šušnjar je kazao da od kako je otvoren disciplinski postupak da prava stranke miruju i postupak se mora dovršiti u 90 dana. 

''Ja sam vidio tu objavu. Meni je žao da je Vesna napustila sjednicu više nas smo je zamolili da ostane. Ona nije htjela, to je njezina odluka. Krivo mi je da se neke stvari na ovaj način u javnosti već danima iznose i mislim da je svima jasno da se tako stvari ne rješavaju. Drago mi je da smo na kraju mogli jednoglasno donijeti ove odluke'', izjavio je Stephen Nikola Bartulica, saborski zastupnik iz redova Domovinskog pokreta. 

''Svjesni smo odgovornosti prema vlastitim biračima, članovima, cijeloj Hrvatskoj. I u skladu s tim čemo se ponašati'', dodao je Bartulica. 

''Prvi bi digao glas da je netko nešto neprimjereno pokušao ili nekome oduzeo riječ ili ga ušutkavao. Da se to događalo ja bi slijedeći se digao i napustio sjednicu'', kazao je Bartulica. 

Vezana vijest

Vesna Vučemilović

''Ona je mogla slobodno sudjelovati i postavljati pitanja kava je htjela. Mislim da je nekorektno na ovaj način i dalje nastavljati.  Ovako će ići i dalje prema neredu i to mora prestati'', dodao je Bartulica. 

Iz stranke naglašavaju da budućnost Domovinskog pokreta nije upitna. 

''Vesna Vučemilović je osoba koja je osebujna i impulzivna. Meni izgleda kao da je to na svoju ruku'', kazao je Radić kad je upitan djeluje li Vučemilović za svog brata.

Radić je porekao da je on zamolio Škoru za ostavku zbog naručivanja vina od 700 000 kuna za stranku, to je nazvao netočnom informacijom. Također je kazao da se neće kandidrati za čelno mjesto u stranci. Vjeruje da će se procesi unutarstranačkih izbora pokrenuti iza  Velike gospe. 

''Nemojte se iznenaditi ako Miroslav Škoro i sestra mu ostaneu i dalje član našeg kluba u Saboru. Ja sam 99 posto siguran da će to tako biti. Buka će se stišati brže nego što mislite'', rekao je član Domovinskog pokreta Ante Prkačin.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!