Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Još se držimo

Milijun turista očekujemo čak 11 dana ranije nego lani, unatoč epidemiološkim mjerama. RTL Danas objašnjava kako

Milijun turista očekujemo čak 11 dana ranije nego lani, unatoč epidemiološkim mjerama. RTL Danas objašnjava kako
RTL

Mnogi od njih vraćaju nam se redovito već desetljećima, tako i sad. A dijelom ima nešto i u posebnom odnosu Njemačke prema Hrvatskoj

Da nema bolje osvježenja od visokih temperatura nego u moru zna to gotovo milijun turista koji trenutačno borave na našoj obali. 

Unatoč strožim epidemiološkim mjerama, kojima je ograničen broj osoba na ionako skromnim događanjima, naši gosti osjećaju se sigurno i uživaju. RTL-ovi Nataša Vidaković i Ivan Dobran provjerili su gdje najviše.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turizam cvjeta na medulinskoj rivijeri. Ovdje trenutno uživa oko 30 tisuća gostiju, a ovog vikenda očekuju doći do brojke od milijun noćenja, čak 11 dana ranije nego lani. 

"Gotovo 30 godina sa suprugom i prijateljima dolazim u Hrvatsku, i to baš u Medulin koji nas jako privlači, zato i dolazimo sve te godine", kazala je Renata Zasso iz Italije.

Osim Medulina, gosti kao destinaciju za odmor najčešće biraju: Rovinj, Vir, Poreč, Umag i Mali Lošinj. U Hrvatskoj trenutno boravi nešto manje od 990 tisuća turista, od čega je njih 850 tisuća stranih, većinom Nijemaca, Slovenaca, Poljaka, Austrijanaca i Čeha.

Vezana vijest

Turistički brod na Krki

Što kažu još neki gosti, pa ugostitelji i konačno što otkriva direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić o posebnom tretmanu što ga Hrvatska ima kod Njemačke za razliku od nekih adresa u Europi, pogledajte u videu cijelog priloga:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!