Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Pozvao i građane

Beroš na Twitteru: 'Nova pravila Njemačke pokazuju status Hrvatske kao najsigurnije zemlje'

Beroš na Twitteru: 'Nova pravila Njemačke pokazuju status Hrvatske kao najsigurnije zemlje'
Davorin Visnjic/PIXSELL

Pozvao je građane da tu poziciju učvrste poštivanjem mjera i cijepljenjem

Ministar zdravstva Vili Beroš ustvrdio je u nedjelju da su nova pravila Njemačke za ulazak u zemlju pokazala utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije.

"Nova pravila Njemačke iznova pokazuju utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije. Izjednačavajući uvjete za povratak za sve županije Hrvatska je ocijenjena najmanje rizičnim područjem za njemačke posjetitelje”, objavio je Beroš na Twitteru. 

Pozvao je građane da tu poziciju učvrste poštivanjem mjera i cijepljenjem.

U Njemačkoj su od nedjelje na snazi stroža pravila za ulazak prema kojima osobe koje nisu cijepljene ili nisu preboljele Covid-19 moraju imati negativan test na koronavirus.

Vezana vijest

Za visokorizična područja, za necijepljene i nepreboljene, zahtjeva se desetodnevna karantena koja se može skratiti negativnim testom nakon pet dana. Za dolazak iz područje s mutacijom virusa zahtjeva se 14-dnevna karantena za sve putnike i za cijepljenje, bez mogućnosti skraćivanja.

Hrvatska je, međutim trenutno u povoljnoj situaciji jer nije ni na jednoj od tih listi, za razliku od primjerice Španjolske i Portugala koje su označene kao visokorizična područja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!