Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Dramatična situacija

VIDEO Požar kod Trogira je 'van kontrole'! Gasi ga 170 vatrogasaca, tri kanadera i helikopter! 'Dosta puše, sve je puno dima'

"Požar nije po kontrolom. Na terenu su raspoložive zračne snage", kazao je županijski zapovjednik za RTL.hr

Požar koji je u ponedjeljak buknuo na području Segeta Gornjeg u zaleđu Trogira gase 72 vatrogasca s 24 vatrogasna vozila a uključila su se i tri kanadera i helikopter, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Požar je buknuo oko 11 sati te su u njegovu gašenju angažirani vatrogasci iz Trogira,  Kaštela, Solina i Splita, rekli su vatrogasci. Kako je vatra stigla blizu dalekovoda, isključena je struja stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naš novinar Sergej Županić bio je u neposrednoj blizini požarišta te nam je opisao dramatičnu situaciju na terenu. 

"Odjekuju sirene, kanaderi nadlijeću non stop i 'jurišaju' s mora, iz smjera Kaštelanskog zaljeva. Kuće nisu ugrožene, kako sam mogao vidjeti, ali je požar blizu lokalnog kamenoloma i dalekovoda. Gašenje otežava i vjetar koji dosta puše, sve je puno dima i prašine. Vatrogasci se, osim toga, moraju probijati kroz uske, neasfaltirane puteve. Vidio sam neke kamione i automobile koji su doslovce 'bježali' iz smjera požarišta", opisao je naš novinar. 

"Požar još uvijek nije po kontrolom. Na terenu su raspoložive zračne snage, kanaderi, dva air tractora i 170 vatrogasaca", kazao je za RTL.hr županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Kazao je i da požar za sada ne prijeti kućama. 

Požar, Trogir

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!