Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ATELIJER KIPARA KUJUNDŽIĆA

FOTO Urušio se dio zgrade u centru Zagreba: 'Srećom da sam otišao na kavu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio'

FOTO Urušio se dio zgrade u centru Zagreba: 'Srećom da sam otišao na kavu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio'
Tomislav Miletić/PIXSELL

Jučer sam primijetio diletacije, ali ništa što bi upućivalo da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi, kazao je kipar Kujundžić koji je koristio atelijer u zgradi

U zagrebačkoj Medulićevoj ulici na broju 12 urušio se dio zgrade, koju su umjetnici dobili na korištenje, a u kojem je atelijer kojeg je koristio i u kojem je radio kipar Ivan Kujundžić. Na svom Facebooku objavio je fotografije urušavanja.

"Božja je sreća da sam bio na kavi kad se ovo dogodilo. Dečki na gradilištu su me zvali u panici da nisam i ja ispod ruševina. Jučer na zgradi primijetio diletacije, ali ništa što bi upućivalo da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Glavno je da nikome ništa nije bilo, sva šteta će se nadoknaditi. Između ostalog, oštećen je original biste Franje Tuđmana, izlivene u bronci za grad Dugo Selo", kazao je Kujundžić za RTL.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zgrada je, kazao je Kujundžić, stradala ranije u potresu. Prema njegovim procjenama šteta na skulpturama oko 200 tisuća kuna.

Vezana vijest

Urušena kuća kod Nove Gradiške
.

Do urušene zgrade nalazi se i gradilište koji traju već neko vrijeme. Kujundžić je kazao i kako su radovi na gradilištu rađeni po pravilima struke. 

 

"Da li je bilo nekakvih propusta na gradilištu to će utvrditi inspekcija", kazao je Kujundžić.  

U centru Zagreba urušio se dio zgrade u kojem je bio atelijer kipara Kujundžića

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!