Ostani doma
Novosti / Hrvatska

BRATOUBILAČKI RAT U DP-U

Jesu li vino, kartice i bliska suradnica pravi razlog Škorinog odlaska? Brajković za RTL: 'Sve što se piše je neistina'

Nakon afere s prisluškivanjem koju je prvi otkrio RTL, na vidjelo izlaze novi mogući razlozi odlaska Miroslava Škore s čela stranke

Vino, kartice i bliska suradnica. Je li to pravi razlog naprasnog odlaska Miroslava Škore? Nesuđeni političar na poruke ne odgovara, dok njegova bliska suradnica Nikolina Brajković - za koju Nacional piše da ga je koštala karijere - za RTL je samo kratko poručila: 

"Sve navedeno je neistina. Kreditnu karticu u DP-u imao je samo g. Darijo Žepina koji je, uz g. Bubala, jedini odgovoran za financijsko poslovanje stranke. Pogledajte malo i Statut, ulogu glavnog tajnika (Čl. 31) i nadzornog odbora."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po statutu glavni tajnik odgovara za financije, no Dario Žepina - koji je i sam pod istragom zbog prisluškivanja bivšeg savjetnika Predsjednice - poručuje kako je za njega ta priča gotova i da nikad kao glavni tajnik stranke nije imao uvid u račune Domovinskog pokreta.

Vezana vijest

Domovinski pokret

Pojavljivala se uz Škoru

Nikolina Brajković na mnogim događanjima uglavnom se pojavljivala uz Miroslava Škoru. Članica je Domovinskog pokreta, i navodno je posljednjih mjeseci jedina koja je uz Škoru imala pristup službenim karticama stranke. Škoro joj je, piše Nacional, na račun stranke kupovao i skupocjene poklone. 

Vesna Vučemilović koja je u međuvremenu i sama izbačena iz Domovinskog pokreta - odgovornost vidi u drugima. 

"Ja više nisam član Domovinskog pokreta. Za financijsko i materijalno poslovanje stranke je odgovoran glavni tajnik odnosno Darijo Žepina tj. sada Danijel Spajić. Njih nadzire Krešimir Bubalo kao predsjednik nadzornog odbora. Neka pokažu primopredaji zapisnik koji su trebali napraviti nakon ostavke Darija Žepine na mjesto glavnog tajnika", poručila je Vučemilović.

Vezana vijest

seka

Je li doista oštetio stranku?

Miroslava Škoru navodno su stranački kolege posljednjih mjeseci optuživali i da stranku koristi kao bankomat. I to da je vino koje proizvodi prodao stranci, ali na način da je vino preplaćeno i da je na papirima prikazano znatno više boca nego što je u stranku doista stiglo. Da se radi o vrhunskom vinu, sam je više puta isticao. 

"Što se tiče vina, imam dokaz da nisam mogao bolje, jer je vino šampion jer je najbolje u ocjenjivanju prošle godine", kazao je Škoro 25.10.2016.

Je li Škoro doista oštetio stranku - u javnost nitko iz Domovinskog pokreta nje htio izaći. Mario Radić - za kojeg se sumnja da stoji iza cijele priče oko pritiska na Škoru - samo je kratko poručio da je na Mljetu. Kratki odmor, poručuju u Domovinskom pokretu, uzeli su i ostali iz stranke. Za dva dana - svi će biti na obilježavanju Oluje u Kninu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!