Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NE KRIJU RAZOČARANJE

Vlasnici splitskih noćnih klubova bijesni zbog odluke stožera: 'Izigrali su sve što su nam obećavali'

Vlasnici splitskih noćnih klubova bijesni zbog odluke stožera: 'Izigrali su sve što su nam obećavali'
Shutterstock

Predlažu da stojimo otvoreni bez glazbe, što znači da neće nitko ni doći, tvrde ugostitelji

Načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Splita Bojan Ivošević, nakon danas održane sjednice, uputio je dopis načelniku Civilne zaštite Republike Hrvatske Davoru Božinoviću u kojem se traži hitno razmatranje epidemioloških mjera koje su na snazi iz razloga jer uz sve pozitivno što one nose po pitanju epidemiološke situacije, sve su veće negativne posljedice istih, piše Dalmatinski portal.

Raspravljajući tako o učincima epidemioloških mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju sprečavanja širenja zaraze Covid-19 te uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, ali i činjenicu da je u Splitu trenutno prijavljeno 17 750  gostiju od čega veliki broj mlađe životne dobi, jednoglasno je na današnjoj sjednici predloženo nacionalnom Stožeru produljenje rada ugostiteljskih objekata na terasama do 2 sata ujutro bez puštanja glazbe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj prijedlog razočarao je vlasnike noćnih klubova.

"Dogradonačelnik Bojan Ivošević kao načelnik stožera Splita izigrao je sve što nam je obećavao. Govorio je da će se založiti za nas i da možemo unutra raditi s covid potvrdama ", kazao je za Dalmatinski portal Domagoj Petričević, predstavnik Inicijative barova i noćnih klubova.

Na razini županije dopušten je rad Piccadillyju i Makarani. Bole ih dvostruki kriteriji.

Ivošević je kazao da je obećao razmotriti rad noćnih klubova, ali da je struka rekla svoje, a u Županijskom stožeru pozivaju na strpljenje.

"Predlažu da stojimo otvoreni bez glazbe, što znači da neće nitko ni doći, iz čega se izvlači zaključak da smo čuvari da ne bi netko urinirao po plaži, nego kod nas! Ukratko, po ovome smo mi onda zaduženi za javni red i mir, što nije naš posao", uzvraćaju vlasnici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!