Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Knin nikad prazniji

VIDEO 26. obljetnica VRO Oluja, Plenković: 'Srbija treba napustiti jalovu politiku prošlosti i posvetiti se politici pomirenja'

VIDEO 26. obljetnica VRO Oluja, Plenković: 'Srbija treba napustiti jalovu politiku prošlosti i posvetiti se politici pomirenja'
RTL

Premijer je čestitao svim građanima, a predsjednik je položio vijence kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95 na Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu.

Republika Hrvatska u četvrtak svečano obilježava Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije  Oluja u Kninu. 

Premijer Andrej Plenković na Twitteru je čestitao građanima.

Vezana vijest

Milanović u Kninu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svima od srca čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluje. Žrtva branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu, a zaštita njihovog položaja i dostojanstva Domovinskog rata naša je trajna obveza!", napisao je. 

Predsejdnik Zoran Milanović položio je vijence kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95 na Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu. 

RTL-ovi reporteri javljaju kako Knin nikad nije bio ovako prazan. 

Uz njega predsjednika, vijence su položili i pripadnici lokalne samouprave, među kojima je župan šibensko-kninski Marko Jelić i gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić

Nešto prije pola 10 vijenac je položio i predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno sa svojim izaslanstvom kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95 i zapalio svijeću. 

Vezana vijest

Banožić i Hranj uručili pohvale vojnicima za pomoć ljudima nakon potresa

Na nebu su se pojavili i migovi kao i Krila Oluje, javlja RTL-ov reporter Ivan Žada

Središnja svečanost na stadionu NK 'Dinara' i na Kninskoj tvrđavi počela je dolaskom vrhovnog zapovjednika. 

Zastavu na Kninskoj tvrđavi podignuli su branitelji i članovi obitelji nestalih i poginulih branitelja. Stijeg drže Anka Dundović, Mario Naš, Kristina Lijović, Ljubica Florijan Cerovički, Vjeko Tolić, Tihomir Kmet, Deso Erceg, Veljko Tolić, Damir Pešić, Dragan Janko i hrvatska zlatna olimpijka Mateja Jelić.

Premijer Plenković je u svom govoru poručio: "Srbija treba napustiti jalovu politiku prošlosti i posvetiti se politici pomirenja."

Vezana vijest

MiG-ovi 21 iznad Knina

"To pravo da živimo u svojoj zemlji platili smo životima hrvatskih sinova, kao i pripadnicima nacionalnih manjina koji su branili Hrvatsku", dodao je Plenković

Istaknuo je kako će Rafali letjeti u Kninu za 29. obljetnicu Oluje.

Inače Plenković i Milanović nekoliko su puta razmjenili par riječi. Ovako se dugo nisu napričali, javlja RTL-ov reporter Boris Mišević

Predsjednik Zoran Milanović u svom govoru čestitao je okupljenima Dan pobjede. 

"Nije svaka žrtva ista. Svaka ubijena žrtva je ubijena žrtva. Ne treba nabijati to na nos. To je bol koja se proteže na obje strane. Tu su bili ubijeni ljudi. Babe i didovi. Bake i djedovi. Ubijeni su na svojim ognjištima. Oni su zaslužili pijetet."

Milanović je nastavio: "Dan danas vidimo u susjednim državama, pa i BIH za koju volim vjerovati da je prijateljska zemlja, da se Hrvatska obasipa optužnicama za vojne zapovjednike i djela koja su kao počinili.  Taj film nećete gledati.  Mi ćemo ih zaštiti. To su naši ratni zapovjednici. Tuđe ne tražimo!"

Vezana vijest

Marko Skejo, 5.8.2021.

Zaključio je da Hrvatska zna tko su joj prijatelji i tko su joj saveznici. Naveo je kako Hrvatska neće odustati od potrage za svojim nestalim, jer su to "naši građani i to je poruka našim susjedima iz Beograda."

Programom kojeg je pripremila akrobatska grupa Krila Oluje zatvorena je ceremonija. 
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!