Ostani doma
Novosti / Hrvatska

sjećanje na poginule

Petrinjski zapovjednik Osinečki o Oluji: 'Bili smo ponosni na naš grad, a danas se ne možemo pohvaliti s njim'

Kaže kako tada nije bilo teško boriti se jer je bilo jako puno želje i sloge, ali najviše ljubavi prema Petrinji

Od čak 121 branitelja koji su poginuli već prvi dan Oluje, najviše, njih čak 90 ih je život ostavilo kod Petrinje. 

Iz Petrinje se u RTL Danas javila naša reporterka Ivana Ivanda Rožić. Njen gost bio je zapovjednik satnije Marijan Osinečki.

Prije 26 godina smo bili ponosni na Petrinju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje kakva sjećanja budi današnji dan Osinečki je odgovrio kako su emocije velike kao da je danas ponovno taj dan. "Bili smo ponosni na naš grad, a danas se ne možemo baš pohvalit s tim", rekao je zapovjednik satnije.

"Prije 26 godina je to izgledalo najlijepše na svijetu, vratili smo se u svoje porušene domove, vratili smo se svojim kućama, pomagali smo jedni drugima i borili se jedni za druge", s veseljem se prisjetio Osinečki.

Vezana vijest

Aleksandar Vučić

Kaže kako tada nije bilo teško boriti se jer je bilo jako puno želje i sloge, ali najviše ljubavi prema Petrinji. "Danas nismo zadovoljni, nismo sretni, ljudi su ostali bez svega većinom, ali djelimo sve zajedno", poručio je zapovjednik.

Već mjesecima Petrinja izgleda poprilično isto kao i nakon potresa, centar je i dalje razrušen, a Osinečki kaže kako je sa trenutnim stanjem grada jako nesretan i razočaran te kaže kako on i ostali Petrinjci ne vide riješenje "tko će popraviti te ruševine, to se sve jako sporo radi. U Petrinji su ostale samo ruševine. Radi se ne možemo reći da se uopće ne radi, ali neke detaljne gradnje i planovi ne postoje".

"Imamo sada novu gradonačelnicu i ja joj želim svu sreću, a ostalo vidjet ćemo što će biti. Nadam se da ćemo se u skoro vrijeme imati nekog pomaka i da će biti daleko ljepše nego što je danas", zaključio je Osinečki.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!