Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Gostovao u RTL-u Danas

Miro Bulj o prosvjedu protiv mjera: 'Donijeli su ih Beroš i Božinović koji se mogu grliti na Pelješkom mostu, valjda imaju stranačku Covid iskaznicu'

'Dođite svi u Sinj, na Alku, na Veliku Gospu! Recite ne politici dvostrukih kriterija', poručio je za RTL sinjski gradonačelnik Miro Bulj

Počele su sinjske 306. po redu alkarske svečanosti. Vrhunac je u nedjelju kada se je na rasporedu Alka.

Prva na redu je današnja Bara, a sutra i Čoja. Nacionalni stožer dao je jasne upute po kojima može biti popunjena tek polovica gledališta odnosno 2500 osoba i to ili s covid potvrdom ili s negativnim testom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradske vlasti prosvjeduju protiv odluke Stožera koji nije dozvolio rad ugostiteljskim objektima nakon ponoći pa su i alkare pozivali na bunt. 

Gradske vlasti nezadovoljne su mjerama za Alku, a o svemu je za RTL Danas govorio gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

''Ovo je očito ruganje s narodom, ovaj način da mjera bude do 24 sata i da se korona budi točno u pola noći kada hodočasnici dolaze u moj grad Sinj i kada je 24 sata, treba biti otvoreno da je što manji pritisak i što manja gužva u gradu Sinju. Tko će zaustaviti mlade ljude koji će sada biti kod škola, parkova, ulica se organizirati...tko će platiti gubitke mome narodu, ovo je ruganje. Stavili su nam u žicu naše ugostitelje, OPG-ove, nae ljude, ovo je izrugivanje. Na početku alkarskih svečanosti, mom narodu ne daju da gledaju s tribina'', kazao je Bulj.

Sada na tribinama, kaže, ima jedan dio ljudi. ''Međutim, ja kao gradonačelnik osjećam se neugodno i prema ugostiteljima i svim ljudima zbog mjere koja je nerazumna koju su donijeli ministri Božinović i Beroš koji se na Pelješkom mostu mogu grliti jer valjda imaju stranačku COVID iskaznicu. Ja još jednom upozoravam: Nemojte ovo raditi ljudima Sinja i Cetinskog kraja, ovo je ruganje s narodom'', rekao je.

Poziva Stožer da budu razumni. ''Donesite najrazumniju odluku, ukinite ovo vremensko razdoblje do pola noći jer kako je moguće da se u pola noći budi korona, koja su to istraživanja. Ja tražim kao gradonačelnik da pothitno ove mjere puste na nas. Odmah je počeo pritisak na mene, što im ja smetam? Što će nas staviti u žicu i ogradu? Je li korona bila na Pelješkom mostu ministru Božinoviću kad su jedan do drugoga držali neke predizborne govore. Kad su izbori nema korone...korona je tad zaspala. Apsolutno su dvostruki kriteriji. Dođite svi na Alku, recite ne dvostrukim kriterijima'', rekao je Bulj.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!