Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ministrica turizma

Brnjac za RTL: 'Vjerujemo da ćemo i dalje biti jedna od najsigurnijih destinacija na Mediteranu'

Kad su najpopularnije destinacije u pitanju - to su i dalje Rovinj, Vir, Medulin, Poreč, Umag i Mali Lošinj

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj trenutno boravi oko milijun i 20 tisuća turista. Prošle godine u ovo vrijeme u zemlji je boravilo 820 tisuća turista, a rekordne 2019. godine milijun i sto tisuća.

Najviše je i dalje stranih gostiju, oko 860 tisuća. Uglavnom iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Austrije i Češke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kad su najpopularnije destinacije u pitanju - to su i dalje Rovinj, Vir, Medulin, Poreč, Umag i Mali Lošinj. A sada malo o turizmu na hrvatski način. 

Gošća RTL-a Danas je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Vezana vijest

Turisti Dubrovnik

"Svakako da smo očekivali dobru sezonu, ali smo izuzetno zadovoljni dosadašnjim brojkama", rekla je Brnjac.

Rekordna 2019. godina je svima cilj.

"Što se tiče samih pokazatelja i za srpanj i za kolovoz zaista se približavamo tim vrijednostima, ali što se tiče vrijednosti fiskaliziranih računa smo čak i iznad 2019. godine, a epidemiološka slika je projektom Safe Stay i edukacijom i odgovornosti našeg turističkog sekotra vjerujemo da ćemo i dalje biti jedna od najsigurnijih destinacija na Mediteranu", poručila je Brnjac.

Slijedi i sastanak u Opatiji uz premijera Plenkovića

Vezana vijest

SAIL IN kino

"Na inicijativu predsjednika Vlade održat će se sastanak s turističkim sektorom na kojem će biti pristuan i dio članova Vlade, predsjednici uprava najvećih turističkih poduzeća i Nacionalna udruga ugostitelja, ali nažalost ne možemo sve primiti na sastanak i ovim putem im upućujem ispriku i uključeni su u naš savjet za oporavak i razvoj turizma te su od prvog dana s nama u Safe Stay projektu. Pokazat ćemo jednu sinergiju", izjavila je Brnjac.

Vlasnici lokala traže dulje radno vrijeme jer tvrde da žive od sezone.

"Razumjiem njihov zahtjev, ali moramo biti svjesni da su upravo ove epidemiološke mjere dovele do rezultata i da smo mi danas najsigurnija destinacija na Mediteranu, tako da ukoliko budemo pametni mislim da možemo imati iznimno dobru turističku godinu", rekla je Brnjac.

Vezana vijest

U srcu smo sezone.

"Bookinzi su stvarno dobri i možemo očekivati dobru godinu, ali moramo biti pametni i smireni i nsataviti ićiu u tom smjeru i krenuti s pripremamm za novu turističku godinu", poručila je Brnjac.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!