Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ministar u rijeci

Beroš o prijavi protiv Bulja i HDZ-ovcima na misi bez maski: 'Nakon Sinja broj zaraženih će rasti. No, još tjedan-dva Jadran će biti narančast''

Beroš o prijavi protiv Bulja i HDZ-ovcima na misi bez maski: 'Nakon Sinja broj zaraženih će rasti. No, još tjedan-dva Jadran će biti narančast''
Emica Elvedji/PIXSELL

U Hrvatskoj danas imamo 246 novih slučajeva zaraze covidom

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da u Hrvatskoj danas imamo 246 novih slučajeva zaraze covidom što je znatno više nego prije tjedan dana. 

"No, epidemiološka situacija je načelno dobra. Nešto je lošije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj, čemu su pridonijela i okupljanja, privatna druženja, bez cijepljenja i covid putovnica", kazao je ministar nakon obilaska gradilišta Nove bolnice za majku i dijete u Rijeci. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odgovarajući na pitanje, ocijenio je da očekuje veće brojke nakon održavanja Alke u Sinju proteklog vikenda. 

"Čelnici gradova i općina zaduženi su za zdravstveno stanje i sigurnost svojih žitelja. Moraju biti prvi na braniku od virusa i provedbi epidemioloških mjera", kazao je komentirajući slučaj Mire Bulja, gradonačelnika Sinja protiv kojeg je podnesena prijava zbog kršenja javnog reda i mira.  

Na pitanje jesu li se vladajući ponašali isto na otvorenju Pelješkog mosta ili kada su premijer Andrej Plenković i ministri na misi bili bez maski, također u Sinju, kazao je kako su svi imali covid potvrde. Vjernicima je poručio da za Veliku Gospu ipak ostanu kod kuće. 

Vezana vijest

Miro Bulj

ECDC izlazi s novom koronakartom kroz par dana, a ministar je optimističan i misli da  će jadranski dio zemlje ostati još neko vrijeme u narančastoj regiji. 

"Možda će promjena biti za tjedan-dva, ali to naravno ovisi o svima nama", napomenuo je dodajući da jedno mikro žarište može promijeniti epidemiološku sliku. 

"No, trebamo se pitati što će biti na jesen kada krenemo prema kućama, školama. Što će nam donijeti delta varijanta? Postoje i nove varijante koje će pospješiti širenje virusa. Ignoriranje ove svjetske pošasti je pogubno!", poručio je ministar i pozvao građane da se cijepe. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!