Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sve pogledajte u Potrazi

RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi

RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi
Pixsell

Ekipa Potrage na čelu s višestruko nagrađivanom novinarkom Dankom Derifaj istražuje priču o sudskom sporu između Marka Perkovića i njegovih susjeda

Ekipa Potrage na čelu s višestruko nagrađivanom novinarkom Dankom Derifaj istražuje priču o sudskom sporu između poznatog pjevača Marka Perkovića Thompsona i njegovih susjeda oko nekretnine u Splitu, na čiji se krov naša ekipa popela u sklopu svog novinarskog zadatka. U nastavku donosimo očitovanje kolegice Derifaj na cijeli događaj.

"Dana 12. 8. 2021. godine naša novinarska ekipa ušla je u zgradu na adresi Ivana Pavla II 23 u Splitu gdje smo otišli na poziv tamošnjih stanara. Snimatelj i ja smo se uspeli na krov koji se nalazi neposredno iznad stana u vlasništvu Branka Miodraga, ujedno predstavnika stanara, zgrade na čestici 10078/2 (čest. zem. 44/2) k. o. Split koji nas je, dakle, iz svog vlastitog stana poveo na krov svoje zgrade jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković Thompson pretvorio u svoje dvorište. Naime, bez uvida u stvarno stanje ne bismo mogli profesionalno izvijestiti javnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijedi istaknuti kako svaki krov predstavlja dio nekretnine koji je zajednički svim stanarima. Drugim riječima, Branko Miodrag, Marko Perković i svi ostali vlasnici imaju se pravo uspeti na krov iz bilo kojeg razloga. Niti u jednom trenutku nismo kročili na česticu u vlasništvu Marka Perkovića Thompsona, a koja se nalazi na susjednoj adresi Put Radoševca 46, na k. č. br. 10080/7 (43/7) k. o. Split.

Napominjem kako u pripadajućem vlasničkom listu Thompsonove čestice stoji kako slijedi: „Zabilježuje se da kod upisa zgrade sagrađene na čest. zem. 43/7 na površini od 384 m2 nije priložena uporabna dozvola.“

Dokazi o vlasničkim pravima, stanju katastra, naše kretanje kao i prostorni odnos katastarskih čestica, te vrlo važno, Rješenje kojim Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Grada Splita u srpnju ove godine, a po Rješenju Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva (KLASA: UP/II-361-05/19-26/1006, URBROJ: 531-09-2-19-2, od 16. 12. 2019.), stavlja izvan snage ozakonjenje nekretnine u kojoj stanuje Marko Perković Thompson, nalaze se u nastavku kako slijedi:

- izvod iz katastarskog plana na kojem je vidljiva čestica na kojoj Thompson stanuje, a koja se nalazi na adresi Put Radoševca 46, te susjedna čestica u vlasništvu svih suvlasnika (stanara zgrade) koja se nalazi na adresi Ivana Pavla II 23;

- vlasnički list u koji je kao vlasnik etažnih udjela valjano upisan Branko Miodrag, kao i svi ostali vlasnici, dok je Marko Perković upisan na tzv. idealni udio - što znači da je upisan bez specifikacije o kojem se točno dijelu radi, za razliku od ostalih vlasnika kod kojih se jasno i nedvosmisleno vidi koji etažni udio imaju. Kako je moguće da se Thompson na takav način upisao, a svi ostali vlasnici su upisani kao etažni vlasnici, između ostalog, je upravo i predmet našeg novinarskog istraživanja."

Nakon netočnih informacija koje su se pojavile javnosti o tome da je ekipa naše emisije Potraga provalila u kuću Marka Perkovića, RTL želi naglasiti da je zbog cijelog događaja pozvana i policija. "Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", utvrdila je policija.

Sve detalje ove priče pogledajte 23. kolovoza u emisiji Potraga.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!