Ostani doma
Novosti / Hrvatska

DUGOGODIŠNJI PRIJATELJI

Ministar Marić je bio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića: 'Obavijestio sam o tome Povjerenstvo'

Ministar Marić je bio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića: 'Obavijestio sam o tome Povjerenstvo'
Tomislav Miletic/PIXSEL

Pavičić je mladi poduzetnik, vlasnik ili suvlasnik nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki


Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa otvorilo je predmet u slučaju ministra financija Zdravka Marića vezanom uz njegovo ljetovanje na jahti jer je dobilo prijavu protiv ministra, potvrdila je to za RTL.hr Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

Ministar Zdravko Marić komentirao je u priopćenju odluku Povjerenstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića", navodi se u priopćenju ministra.

Vezana vijest

Zdravko Marić

Kako piše Jutarnji list, Pavičić je mladi poduzetnik, vlasnik ili suvlasnik nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki, te je odlučio je progovoriti za ovaj dnevni list o ljetovanju s ministrom financija zbog kojeg je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet.

Pavičić je kazao da su on i ministar Marić dugogodišnji prijatelji koji se druže tijekom cijele godine. S ministrom se, tvrdi, zna četiri-pet godina.

"Kako mi radimo sa svim bankama, bilo je neko druženje s poduzetnicima i na jednoj od tih večera smo se upoznali", kazao je Pavičić. Kazao je i da je ministar s obitelji došao na jahtu u vlasništvu njegove obitelji, a njena se se vrijednost procjenjuje na oko 800.000 eura.

"Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova, niti obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi", kazao je Pavičić.

Vezana vijest

Marić Zdravko

Na pitanje Jutarnjeg lista rade li njegove tvrtke s državom, te da pojasni koncesiju koju jedna od njegovih firmi ima u Luci Rijeka, Pavičić je kazao da koncesije spadaju pod Ministarstvo mora, a ne pod ingerenciju ministra Marića, te da opskrbu brodova za koje je potrebna koncesija rade unazad 20-ak godina, dok je ministar još vjerojatno bio na fakultetu.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!