Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Tisuće kuna

Patrijarh Porfirije odlučio osobno stipendirati 10 odličnih studenata iz raznih dijelova Hrvatske

Patrijarh Porfirije odlučio osobno stipendirati 10 odličnih studenata iz raznih dijelova Hrvatske
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Preko fonda "Vladimir Matijević" Srpskog društva Privrednik vrijedne stipendije već su dali i Bajaga, Goran Bogdan, Ida Prester...

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije osobnom će donacijom u novoj akademskoj godini putem fonda "Vladimir Matijević" Srpskog društva Privrednik školovati desetoro odličnih studenata iz različitih krajeva Hrvatske, priopćeno je u srijedu iz tog društva. 

Ističu kako je patrijarh Porfirije i za vrijeme svog službovanja u Zagrebu, kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, podržavao i pomagao rad društva i stipendiste te to nastavlja i s najvišeg trona u SPC-a. 

Vezana vijest

Vučić i Dodik

Uključile su se i poznate javne ličnosti

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Privrednik je u protekloj školskoj/akademskoj godini stipendirao 80 učenika i studenata, ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva Hrvatske. Uoči početka nove školske/akademske godine, kao i do sada, intenzivno prikupljamo sredstva za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna i 10.000 kuna za studenta".

Privrednik je stoga pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za stipendiranje "Oslonac mladima" u koju su se već uključile poznate javne ličnosti: Momčila Bajagića Bajaga, Gorana Bogdana, Voju Brajovića, Svetlanu Bojković, Idu Prester i Nikolu Pejaković koji pozivaju ljude koji prepoznaju važnost obrazovanja i ulaganja u mlade ljude i pomognu u toj misiji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!