Ostani doma
Novosti / Hrvatska

vlada mora pomoći

Ugostitelji uglavnom zadovoljni novim mjerama, Troskot za RTL: 'Gubici su preko 50 posto prometa, teško će se mnogi izvući'

Samo otvorenje neće kolegama doprinijeti mnogo za sami opstanak njihovih barova

S najnovijim odlukama i ublažavanju mjera napokon su zadovoljni ugostitelji. Ida Hamer razgovarala je s Žakline Troskot, predsjednicom Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba.

Ugostitelji su uglavnom zadovoljni, za neke je odluka došla prekasno jer nisu radili od 11. mjeseca, oni koji nemaju terase. 

Kako su ugostitelji reagirali?

Svakako jesu sretni što smo uspjeli danas na razgovoru dogovoriti otvaranje od 1.9. Bili bismo sretniji da smo mogli ranije, 9 mjeseci je dugo - izgubili smo puno kolega, 55 posto su caffe barovi koji su bili pogođeni najviše, oni koji nemaju vanjski prostor.

Kakve će mjere biti?

Vezana vijest

Stožer, koronavirus

Vjerujem da ćemo pripisati princip da ćemo imati razmake u prostoru od metra i pol, da će gosti morati imati maske i da ćemo se držati na tome. Imali smo milijun posjetitelja na Jadranu, tako možemo nastaviti i dalje.

Izgubili ste neke kolege, koji su gubici od 11.mjeseca?

Možemo govoriti o minimalmno 50 posto prometa koji smo izgubili, to je velik dio koji će se teško nadoknaditi ukoliko Vlada ne pomogne ugostiteljima koji su napravili doprinos u pandemiji, moramo spustiti PDV. Samo otvorenje neće kolegama doprinijeti mnogo za sami opstanak njihovih barova. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!