Ostani doma
Novosti / Hrvatska

kakav propust

Osječanin se dvaput cijepio, ali i dalje ne može dobiti COVID potvrdu. Tko je za to kriv?

Osječanin se dvaput cijepio, ali i dalje ne može dobiti COVID potvrdu. Tko je za to kriv?
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Da njegovo cijepljenje nije evidentirano u sustavu nažalost je točno, odgovorili su i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Jedan Osječanin našao se u nevjerojatnoj situaciji. Iako je primio obje doze cjepiva protiv koronavirusa, ne može ishoditi COVID potvrdu, piše Glas Slavonije. 

Naime, prvi put se cijepio u osječkoj dvorani u Gradskom vrtu, u okviru poziva na cijepljenje bez naručivanja, a također je poštivao i dodijeljeni mu drugi termin. Kada je objavljeno da se COVID potvrde mogu dobiti i u ljekarnama, odlučio je tako izvaditi tu potvrdu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ostao sam iznenađen kada su mi magistre rekle da mi ne mogu dati potvrdu zato što jednostavno nisam uveden u sustav. Kao da se nisam niti cijepio", rekao je za Glas Slavonije.

Vezana vijest

Covid potvrda

Da njegovo cijepljenje nije evidentirano u sustavu nažalost je točno, odgovorili su i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

U jednom trenutku, prema naputku Ministarstva zdravstva, prelazilo na novu aplikaciju za evidenciju cijepljenja, a u tom prebacivanju i uvođenju tzv. premosnice, provodilo se cijepljenje, ali sustav to jednostavno nije evidentirao.

Vezana vijest

covid

"Liječnik koji je cijepio može napraviti ponovni upis, a za to je potrebno imati dokumente s cijepljenja, gdje je vidljiv faksimil liječnika", poručuju iz NZJZ-u Osječko-baranjske županije. a nakon toga potvrda se može dobiti na uobičajenim mjestima. 
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!