Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nadaju se dobrom odazivu

Predsjednica Ljekarničke komore za RTL: 'Najveći interes za cijepljenje u ljekarnama očekujemo u ruralnim mjestima'

Soldo očekuje da će i ljekarnici dobiti dopuštenje cijepiti


Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo očekuje dobar interes za cijepljenje u ljekarnama. Jučer su se u Splitu cijepila 23 pacijenta.

''Nadamo se da će se takav odaziv nastaviti. Građani moraju ponijeti svoju osobnu i zdravstvenu iskaznicu da bi dokazali svoj identitet. Pacijenti koji su ranije pri cijepljenju imali neke ozbiljnije nuspojave se moraju cijepiti pod kontroliranim uvjetima, tako da oni ne bi trebali rezervirati svoje termine u ljekarnama. I ako imaju temperaturu, također bi trebali ostati doma'', napominje Soldo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi takvi pacijenti obično se cijepe u bolnicama ili domovima zdravlja, pojasnila je Soldo. HZJZ je potvrdio kako u Hrvatskoj trenutno ima dovoljno doza svih cijepiva, ljekarne će organizirati cijepljenje kako se pokaže interes za nekog proizvođača. 

''Prema trenutnim uvjetima, svako cjepivo je dostupno u ljekarnama'', rekla je Soldo.

Vezana vijest

Vili Beroš

 ''Najveći interes očekujemo u ruralnim mjestima, naročito u mjestima gdje nema ordinacija obiteljske medicine. Ima veliki broj ljekarni koje su jedine zdravstvene ustanove u malim mjestima naročito u Slavoniji, Dalmatinskoj zagori i dijelovima Istre'', dodala je Soldo.

Soldo očekuje da će i ljekarnici dobiti dopuštenje cijepiti i intenzivno se radi na tome. 

''Edukaciju priprema farmaceutskih fakultet u Zagrebu i već kroz koji tjedan bi trebali imati početak edukacije'', izjavila je Soldo.

Kada ljekarnici sudjeluju u procesu cijepljenja i zdravi pacijent koji dolazi u ljekarnu može razjesniti svoje sumnje. Ljekarnici ga mogu motivirati da se cijepi, napominje Soldo. 

''U zemljama koje su koristile taj koncept procijepljenost je puno veća nego kod nas'', zaključuje Soldo. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!