Ostani doma
Novosti / Hrvatska

odluka

Došlo je do preokreta: Evo gdje će Horvatinčić služiti zatvorsku kaznu

Došlo je do preokreta: Evo gdje će Horvatinčić služiti zatvorsku kaznu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za izdržavanje kazne u kaznionici kod Pule bila je i upraviteljica Centra za dijagnostiku

Tomislav Horvatinčić se u srpnju ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci na koju je pravomoćno osuđen zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici. Bit će smješten u kaznionici u Lipovici-Popovači.

Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predlagalo je da se Horvatinčić uputi u kaznionicu u Valturi kod Pule koja je otvorenog tipa i u kojoj je kaznu služio Radimir Čačić za prometnu nesreću u Mađarskoj, piše Jutarnji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za izdržavanje kazne u kaznionici kod Pule bila je i upraviteljica Centra za dijagnostiku koji je smješten u zatvoru u Remetincu u kojem se Horvatinčić trenutno nalazi. Međutim, na razini Ministarstva ipak je odlučeno da mu se odredi Lipovica kao mjesto gdje će izdržavati zatvorsku kaznu. Horvatinčić će u Lipovici prvo biti primljen u prijamno-otpusni odjel.

Vezana vijest

horvatincic

Prema pisanju Jutarnjeg, jedan od razloga zbog kojih je Horvatinčiću odbijena Valtura, iako je njegov branitelj prije navodio da bi ona bila prihvatljivo rješenje s obzirom na to da je išao u privatnu polikliniku u Puli na terapiju, jest to što Valtura nema zatvorenike koji su raspoređeni na zatvoreničko mjesto njegovatelj, dok ih Lipovica ima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!