Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Autotrolej iz rijeke

Komunalno društvo donijelo odluku o novčanoj nagradi: Cijepljeni radnici dobit će 500 kuna

Komunalno društvo donijelo odluku o novčanoj nagradi: Cijepljeni radnici dobit će 500 kuna
Dubravka Petric/PIXSELL

Naglašavaju da je odluka donesena radi ostvarivanja potpore za očuvanje radnih mjesta

S ciljem očuvanja zdravlja radnika, direktor Komunalnog društva Autotrolej, Alberto Kontuš, donio je, uz suglasnost Nadzornog odbora te svih sindikata koji djeluju na području ovog Društva, odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi u visini od 500 kuna za sve radnike koji posjeduju EU digitalnu COVID-potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Kako se ističe u odluci, radnici KD-a Autotrolej, posebno vozači, cijelo vrijeme od početka pandemije koronavirusa rade u otežanim uvjetima i izravno su izloženi utjecaju COVID-19. No, isto tako cilj je istovremeno zaštita zdravlja korisnika naših usluga, ističu u Autotroleju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglašavaju da je odluka donesena radi ostvarivanja potpore za očuvanje radnih mjesta jer je Vlada Republike Hrvatske donijela mjeru kojom je visina potpore uvjetovana postotkom cijepljenosti radnika. Navedenom mjerom pravo na potporu u iznosu od 100 posto imaju poslodavci kod kojih 70 i više posto radnika posjeduje EU digitalnu COVID-potvrdu ili su stekli uvjete za dobivanje potvrde. Ako je cijepljeno manje od 70 posto radnika, potpora se može odobriti sukladno postotku radnika s EU digitalnim COVID-potvrdama, piše Novi list.

Autotrolej je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a već u tri navrata proveo organizirano cijepljenje radnika, a pozivu se odazvalo 35 do 40 posto ukupnog broja radnika.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!