Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Najelitnija policijska postrojba

Šok za specijalce iz Lučkog, primili su vrlo tužnu vijest na rođendan njihove postrojbe

"Drago da je napokon ministarstvo shvatilo da osim vozila i opreme da su sami specijalci nekako više namjenski", kaže zapovjednik

Najelitnija policijska postrojba, antiteroristička jedinica Lučko, proslavila je 31. rođendan.

Specijalci koji utrčavaju ondje odakle svi ostali bježe, slavlje su organizirali onako kako najbolje znaju: uz simulaciju talačke krize, pucnjavu, helikoptere i oslobađanje zarobljenih. Na rođendansku vježbu su pozvali i Borisa Miševića.

Boris se uživo javio u bazi Antiterorističke jedinice u Lučkom i razgovarao s Alenom Klabotom, zapovjednikom Zapovjedništva specijalne policije MUP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Danas obilježavamo osnutak anititerorističke jedinice Lučko, ali moram priopćiti  tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Maria Špekuljaka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati", priopćio je Klabot.

Vezana vijest

Specijalna policija

Nova oprema

"Apsolutno mogu reći da sam zadovoljan s opremanjem ne samo vozila to je jedna od stavki, ali i posebice specijalistička oprema i posebna oprema svakog specijalca. Unazad tri do četiri godine smo napravili jedan iskorak u svjetskim razmjerima i svakako to  pojačava našu borbenu spremu", objašnjava

"Činjenica da surađujemo sa svima i naravno bezobzira mi slijepo ne uzimamo. Imamo soja nekakva iskustva. Mi smo procijenili da je to jedno manje vozilo takve klase koje nam je višenamjensko i bolje tako nego da više imamo ono štp je u Europi uobičajeno".

Nova vozila će se koristi u antiterorističkim borbama, ali i u drugim situacijama. "Moram napomenuti da mi je drago da je napokon ministarstvo shvatilo da osim vozila i opreme da su sami specijalci nekako više namjenski. Svakako smo korisni cijelom ministarstvu i svim rodovima policije. Mi to vozilo nećemo koristiti na zaštiti državne granice, ali mi smo svakako prisutni i na zaštiti granice u brdsko-planinskim terenima, da smo isomoč krim policiji u brobi protiv teškog kriminala", pojasnio je zapovjednik. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!