Ostani doma
Novosti / Hrvatska

veliki uspjeh

Naš ugledni imunolog Polić izabran je za predsjednika EFIS-a - evo što to znači

Naš ugledni imunolog Polić  izabran je za predsjednika EFIS-a - evo što to znači
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Također, prof. Polić imenovan je i predstojnikom Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci

Naš ugledni imunolog prof. dr. sc. Bojan Polić s Medicinskog fakulteta u Rijeci na skupštini Europske federacije epidemioloških društava izabran je za predsjednika u sljedećem mandatu, pišeu subotu Večernji list.

Vezana vijest

prazne police Njemačka

Izabran je uime Hrvatskog društva imunologa. To znači da će prof. Polić sljedeće tri godine biti desna ruka predsjednici Frederici Sallusto, a 2024. godine preuzeti i predsjedanje ovom uglednom federacijom koja okuplja 35 imunoloških društava predstavljajući ukupno 14.000 znanstvenika. Prof. Polić izabran je s 38 glasova, a njegov je protukandidat dobio devet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu 6. Europskog kongresa imunologa (ECI 2021) održana je Izborna skupština EFIS-a na kojoj je izabrano novo buduće rukovodstvo što obuhvaća budućeg predsjednika, glavnog tajnika i rizničara. EFIS ima poseban način biranja predsjednika.

Naime, na izbornoj skupštini se bira budući predsjednik koji će na operativnu dužnost nastupiti tri godine nakon izbora, no on automatski postaje član Glavnog odbora EFIS-a gdje stječe znanja i vještine potrebne za preuzimanje operativne funkcije.

Istovremeno prestaje trogodišnji mandat dotadašnjem predsjedniku EFIS-a, koji dobiva status bivšeg predsjednika i još tri godine ostaje u Glavnom odboru, a novi predsjednik postaje osoba koja je u protekle tri godine bila u statusu budućeg predsjednika. Također, prof. Polić imenovan je i predstojnikom Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, gdje će zamijeniti našega uglednog imunologa prof. dr. sc. Stipana Jonjića.

Vezana vijest

Gradilište, strani radnici

Glavni naglasci programa prof. Polića kao budućeg predsjednika EFIS-a jesu: održati financijsku stabilnost EFIS-a novim sponzorstvima bez narušavanja znanstvenog integriteta organizacije, podrška edukativnim programima za mlade imunologe, poticanje znanstvene izvrsnosti, formiranje posebnih programa za smanjivanje razlike u znanstvenoj izvrsnosti između znanstveno razvijenih i manje razvijenih europskih regija, daljnji razvoj aktivnosti posebnih skupina (Task Forces) za pojedina pitanja od opće važnosti, poboljšanje komunikacije s društvima i članovima i povećanje vidljivosti aktivnosti EFIS-a, donosi Večernji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!