Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SKOK CIJENA

Meso sve skuplje: Najjeftinije je u Čakovcu i Bjelovaru, a evo gdje se najskuplje plaća

Meso sve skuplje: Najjeftinije je u Čakovcu i Bjelovaru, a evo gdje se najskuplje plaća
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kilogram svinjske vratine bez kosti u Čakovcu se protekli tjedan mogao nabaviti po najjeftinijoj cijeni u Hrvatskoj

Prema podacima Ministarstva poljoprivrede, maloprodajne cijene mesa u mesnicama diljem Hrvatske porasle su prošli tjedan u usporedbi s posljednjim tjednom u kolovozu.

Pritom je u razdoblju od 6. do 12. rujna (u usporedbi s prosječnom cijenom od 23. do 29. kolovoza) cijena kilograma svinjske vratine bez kosti u prosjeku skočila za 4,4 posto, a maloprodajna cijena kilograma janjetine za oko 4,5 posto, piše portal Danica.hr. Skuplji je i juneći te svinjski but bez kosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po pitanju cijena mesa u gradovima, prema najnovijim podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi o maloprodajnim cijenama u referentnim mesnicama, najjeftiniji gradovi bili su Čakovec i Bjelovar, a najskuplji Sisak koji je, začudo, u prosjeku bio skuplji i od Splita i Zadra.

Kilogram svinjske vratine bez kosti u Čakovcu se protekli tjedan mogao nabaviti za 29,50 kuna (najjeftinije u Hrvatskoj), a svinjskog buta za 30,50 kuna. Istodobno je u Sisku cijena vratine bila 43 kune (46 posto više), a buta 46,50 kuna (čak 52 posto skuplje nego u Čakovcu).

U Sisku je u mesnici i kilogram janjetine najskuplji u Hrvatskoj, protekli je tjedan stajao 81,50 kuna, što je 16 posto više od prosječne maloprodajne cijene u referentnim mesnicama diljem Hrvatske, piše Danica.hr.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!