Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nakon upada antimaskera

Učenik OŠ Krapinske Toplice i danas bez maske, s roditeljima na dvorištu, a onda došli antimaskeri, intervenira policija

Učenik OŠ Krapinske Toplice i danas bez maske, s roditeljima na dvorištu, a onda došli antimaskeri, intervenira policija
Željko Hladika/Pixsell

Ravnatelj je pozvao policiju, poučen iskustvom od petka kad je desetak ljudi prodrlo u školu, pa su djeca svjedočila mučnim scenama

Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice, čiji se roditelji protive tome da on nosi masku u školi, i u utorak je došao na nastavu bez maske, ali je ubrzo napustio zgradu te uči s roditeljima na školskom dvorištu.

Učenik je u školu došao s roditeljima, koje je ravnatelj škole Samson Štibohar pozvao na razgovor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pozvao sam roditelje da mirno u mojoj kancelariji riješimo situaciju. Naravno, uz poštivanje nošenja maske u zajedničkom prostoru hodnika do moje kancelarije. Ukoliko smo cijepljeni ne moramo imati masku, ukoliko ne, onda ćemo poštivati epidemiološku situaciju i preporuke. Oni su to odbili", izjavio je ravnatelj za Hinu.

Dijete je ušlo u školsku zgradu, no ubrzo je izašlo jer i dalje ne želi staviti masku. Roditelji su s djetetom u školskom dvorištu gdje učenik čita udžbenike.

Vezana vijest

Radovan Fuchs, škola

Pred školom se i danas okupilo desetak građana koji roditeljima daju podršku u zahtjevu da djeca ne nose maske. Nakon što su ušli u školsko dvorište, pozvana je policija te su se, bez incidenta, udaljili iz školskog dvorišta.

Učenikov otac, koji tvrdi da njegovu sinu maska smeta za disanje te da mu u školi ne dopuštaju da bez maske prolazi kroz zajedničke prostorije, prošlog je tjedna pozvao na prosvjed te je u petak nekoliko osoba koja se protive nošenju maski upalo u školsku zgradu.

Zbog incidenta je u ponedjeljak u Krapinske Toplice došao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Vezana vijest

škola, nastava

Ministar Fuchs rekao je da prosvjedima nema mjesta u školskim objektima i ispred njih te da pravila, bez obzira na mišljenje, vrijede za sve.

Fuchs je najavio nadzor školskih objekata i dječjih vrtića radi sigurnosti djece i djelatnika. Ravnatelj škole jučer je rekao da je roditelje uputio da je, na temelju svega što su iznijeli, jedino rješenje liječnička potvrda o izuzeću nošenja maski.

Današnja situacija u školi dobila je nastavak, nakon nekog vremena opet su se pojavili "prosvjednici", kako ih već tko doživljava. 

"Učenik je ponovno, nažalost, došao u pratnji prosvjednika koji podržavaju njegovo ponašanje i ponašanje njegovog roditelja. Okupljeni su sve snimali i mi smo morali pozvati policiju jer se ne osjećamo sigurno i dobro", rekao je ravnatelj škole Štibohar za Zagorje.international.

Dodao je i da je policija udaljila ljude sa školskog terena.

Kako je prosvjedovanje kraj škole kažnjivo s pet do 20 tisuća kuna, jer zapravo nije dopušteno, iz 24 sata su pitali policiju hoće li prosvjednici dobiti kaznu. Odgovorili su da provode kriminalističko istraživanje.

Pred školu je stigao i Ivan Pokupec, vjeroučitelj i bivši živozidaš koji je ranije rekao da na njegovoj nastavi djeca neće nositi masku niti će biti cijepljena. Navodno je krenuo predati kaznenu prijavu protiv nekoga, ali ga je zaustavio policajac i legitimirao ga.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!