Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SJEDNICA BEZ ZAKLJUČAKA

Klub zastupnika SDP-a završio ratom oko procedure: 'Predsjednik Kluba naprosto je pobjegao sa sjednice'

SDP koji tvrdi da se bavi problemima i rješenjima za državu i pokušava biti alternativa vladajućima, najviše se bavi, čini se, sam sobom

Saborski klubovi pripremaju se za sutrašnji početak zasjedanja parlamenta. Sabor s radom počinje aktualnim prijepodnevom na kojem će oporba i vladajući postavljati pitanja premijeru i ministrima. Jedna od važnijih tema jesenskog zasjedanja bit će izmjena Zakona o obnovi.

Na Iblerovu trgu se sastao i Klub SDP-a. Ključna tema je sudbina četvero, iz stranke izbačenih, zastupnika koji ne žele napustiti SDP-ov saborski Klub. To su Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić i Marina Opačak Bilić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SDP mora odlučiti i što će s bivšim gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačem koji je uhićen zbog, sumnjaju istražitelji, lažiranih poruka o prijetnjama u jeku kampanje za lokalne izbore. Pitanje je i ima li vodstvo na čelu s Peđom Grbinom podršku Kluba zastupnika.

Vezana vijest

SDP Zastava

Stanje u SDP-u prati Adrian De Vrgna.

"Nema velikih zaključaka sjednice Kluba zastupnika SDP-a ali ovdje se dogodio pravi rat oko procedure. Naime, samu temu na dnevni red stavio je predsjednik stranke, a ne četvero izbačenih koji su se ovdje pojavili. Nije to učinila ni trećina Kluba zastupnika kako to statu i procedura govori, a u Predsjedništvu SDP-a kažu da im je statu prije svega. U ovom trenutku Klub broji 28 zastupnika, iako na Saborskim stranicama piše da su 32 zastupnika. Naljutilo je ovo sve što se ovdje dogodilo, a to je da glasovanja na kraju nije bilo, što su izbačeni oponenti Peđe Grbina očekivali. Najavljuje se nova moguća sjednica s istom temom koja bi bila zajednička, a činilo bi ju Predsjedništvo  SDP-a i Klub zastupnika", kazao je RTL-ov reporter De Vrgna. 

Nakon sjednice na Iblerovom trgu izjave za medije su dali Arsen Bauk i Davorko Vidović.

"Predsjednik kluba je odmah rekao da će se o zahtjevu da nezavisni zastupnici budu članovi Kluba odlučivati na Klubu ako podnesu zahtjev da budu članovi Kluba, a da će se prije odlučivanja tražiti i mišljenje Predsjedništva stranke. Dio zastupnika je smatrao pozivajući se na stranice Hrvatskog sabora da su članovi Kluba i da se jedino može glasati o izbacivanju, a kako to prema mišljenju vodstva nije statutarno o tome se nije odlučivalo", kazao je Bauk.

Vezana vijest

Nino Raspudić

"Nakon potezanja jednog poteza koji je doveo do toga da Klub samom sebi smanji broj zastupnika za četiri, da većina zastupnika toga Kluba traži da se situacija razrješi da se novinari ne skupljaju, ne čekaju, da saznaju koliko Klub zastupnika SDP-a ima članova je odbijeno na taj način što je predsjednik Kluba naprosto pobjegao sa sjednice", kazao je Vidović.

Obzirom da je ova runda ova završila ovako kako je završila, greška u koracima kako se tumači na Iblerovom trgu jer nije bilo formalnog zahtjeva o glasovanju, pokazala je još jednom onu staru da se SDP koji tvrdi da se bavi problemima i rješenjima za državu i pokušava biti alternativa vladajućima najviše bavi sam sobom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!