Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PUSTILI IH U PRIRODU

Ekipa iz Dumovca je imala neobičnu intervenciju: Spasili cijelu koloniju šišmiša iz prostorija ministarstva

Ekipa iz Dumovca je imala neobičnu intervenciju: Spasili cijelu koloniju šišmiša iz prostorija ministarstva
Facebook/Screenshot

Šišmiši u Ministarstvu poljoprivrede nalazili su se u dvorani za sastanke iza klima uređaja

Azil Dumovec na svojoj Facebook stranici podijelio je da su iz prostorija Ministarstva poljoprivrede u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici morali iseliti čitavu koloniju šišmiša.

Uz naslov "Pogodite tko je upao na sastanak u Ministarstvo poljoprivrede!" u objavi pojašnjavaju kako su na intervenciju došli na poziv Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, koja se također nalazi u prostorjima Ministarstva poljoprivrede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U dvorani za sastanke Ministarstva imali smo što vidjeti! Iza klima uređaja bila je kolonija šišmiša! Većinu smo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji. Spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju vješto su koristili kako bi se nožicama zakvačili što dalje od kolega iz naše terenske ekipe. Kad smo i odbjegle ulovili, prebrojali smo čak 33 šišmiša!", napisali su na Facebooku.

 

"Jedna nam je ženkica djelovala sumnjivo, pa smo je prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, a ostale smo pustili u prirodu", napisali su te su objavili snimku puštanja jednog šišmiša na Bundeku.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!